Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Bralna srečanja ali za vsakogar nekaj v knjižnici

S septembrom, z novim šolskim letom, smo v Lavričevi knjižnici ponovno začeli z bralnimi srečanji za odrasle. Pravzaprav smo nekatere kar nadaljevali in kot vsak mesec obiskali Dom starejših občanov v Ajdovščini, Pristan v Vipavi in Varstveno delovni center v Ajdovščini, vsako sredo pa prihajajo k nam na bralne urice iz ŠENT-a.
Ker smo na teh bralnih uricah prebirali knjigo Spopad pri mrzli reki, smo se prejšnjo sredo odpravili kar 'na lice mesta' in si ogledali trdnjavo Lanišče, arheološki park ob trdnjavi Ad Pirum, torej Hrušico, in z mesta Teodozijevega križa pogledali na prizorišče znamenite bitke, ki se je odvijala pred 1620 leti.

Konec meseca smo se ponovno srečali v študijskem bralnem krožku Knjižna srečanja ob kavici. Srečanje je bilo namenjeno spoznavanju literature o prvi svetovni vojni, ki jo imamo v naši knjižnici, prisotni pa so tudi pripovedovali o svojih nonotih ali kakšnih drugih sorodnikih, ki so v svoji mladosti doživeli grozote tega krutega časa. Naslednje srečanje bo v torek, 21. oktobra ob 9. uri. Pogovarjali pa se bomo o Rimljanih na naših tleh, saj se letos spominjamo spopada pri Mrzli reki in pa 2000 let Emone. Vabljeni, da se nam pridružite!

V začetku oktobra bo spet zaživel študijski krožek za mlade starše Beremo v naročju staršev. Namenjen je spoznavanju prvih korakov v svet pravljic in slikanic, v glasbeni in likovni svet. Kako napraviti te prve korake, vam bodo predstavili likovna pedagoginja, glasbena pedagoginja in logopedinja. V okviru programa Z igro do pismenosti pa se bomo seznanili, kako se branje, pisanje in računanje ne začne šele v osnovni šoli, ampak poteka od najnežnejše starosti naprej, ko otroku prebiramo pravljice in slikanice, se z njim igramo prstne igre, preštevamo stopnice, po katerih stopamo, ko nam malo večji pomaga pripraviti mizo. Novost letošnjega programa je tudi srečanje z gledališko igralko, ki vam bo predstavila prve korake v svet gledališča in predstav. Gledališki abonmaji za otroke so vedno bolj obiskani in zvedeli bomo, kako otroka že od malega navajamo na spremljanje različnih predstav in kakšne predstave so primerne za določeno starost.

Srečevali se bomo enkrat tedensko. S seboj lahko pripeljete tudi dedka ali babico, ali koga drugega, ki je (bo po izteku starševskega dopusta) veliko skupaj z vašim otrokom. In kaj delajo ta čas vaši otroci? Najmlajši spijo, lahko jih nahranite, previjete, večji se plazijo naokrog in se igrajo z našimi igračami, tisti, ki poskušajo prve korake, se pomikajo od ene mame k drugi, radi se že družijo z drugimi otroci. Naš krožek je tudi priložnost srečanja z drugimi starši, s katerimi boste lahko izmenjali izkušnje in spoznanja.

Vabim vas, da v družbi otroka (ali sami) pridete na naše prvo srečanje, ki bo v četrtek, 2. oktobra 2014, ob 11. uri v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini.

Veselimo srečanja z vami!

Zdenka Žigon

Oglejte si tudi