Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Klavdij Blažko - dobitnik plakete Olimpijskega komiteja

Na praznovanju sedemindvajsete obletnice delovanja krovne društvene organizacije Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je potekala slovesna podelitev priznanj posameznikov za vidne dosežke pri opravljanju prostovoljnega dela.

Med prejemniki je bil tudi domačin Klavdij Blažko, ki je priznanje prejel za razvoj kolesarstva. Zavzemal se je, da je društvo Kolesarski klub Črn Trn iz ozko usmerjene in zaključene lokalne družbe ljubiteljskih gorskih kolesarjev, zraslo v razširjeno športno organizacijo, ki je aktivna in uspešna tako na domačih, kot tujih tleh.

Med leti 2006 in 2017 je poleg opravljanja operativnih nalog društva zasedal tudi predsedniško funkcijo. Od leta 2017 naprej pa zaseda funkcijo športnega direktorja.

Klavdij Blažko je iniciator, so-oblikovalec ter so-organizator različnih društvenih dejavnosti, ki so po svoji odmevnosti in vsebini lokalnega, regijskega, državnega, evropskega in tudi svetovnega pomena. S svojo vizijo in delovanjem je vplival in se zavzemal za razvoj gorskega kolesarstva na Vipavskem. Svoj prosti čas pa je namenjal za dejavnosti, ki so privedle do velikih uspehov društva ter posameznikov tako na državnem kot mednarodnem merilu.

Klavdij Blažko kot posameznik doslej ni prejel priznanj za prostovoljno delo. Tudi prevzem društvenih nagrad je navadno kot predsednik društva prepustil mlajšim članom, sam pa je raje ostajal v senci.

Svoje delo na področju športa je poleg redne službe že od nekdaj prostovoljno. Njegova strast do športa pa je razvidna v pestri zgodovini razvoja Kolesarskega kluba Črn Trn.

O vplivu, pomembnosti in tudi zgodovinskih dosežkih, ki so plod njegovega prostovoljnega dela ter aktivnega udejstvovanja, lahko pričajo mnogi. Člani društva, prijatelji, sodelavci  ter vsi tisti, ki so z njim sodelovali dobro vedo, da je Klavdij Blažko soj žarometov od sebe raje preusmerjal v otroke in mladino oziroma na tiste, ki so to najbolj potrebovali.


Anuša Blažko, Deni Stibilj, Primož Sulič

Oglejte si tudi