Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
10°C
0°C
JUTRI
8°C
4°C
Deli

Zabojniki za elektronske odpadke

Družba Zeos je v sklopu ekološkega otoka na Trati v Ajdovščini namestila zabojnik za ločeno zbiranje elektronskih odpadkov. Postavitev zabojnika, ki izhaja iz evropskega projekta Life, sta pospremila župana ajdovske in vipavske občine Tadej Beočanin in Ivan Princes.

V občini Ajdovščini bo nameščenih 11 zabojnikov za zbiranje manjših električnih in elektronskih odpadkov, 6 na različnih lokacijah v mestu Ajdovščina, po eden pa v Lokavcu, v Budanjah, na Colu, v Črničah in v Dobravljah. V občini Vipavi pa bodo nameščeni štirje e-zbiralniki. Podjetje Zeos, ki jih bo namestilo, jih bo tudi praznilo.

To bo dobrodošla dopolnitev ekoloških otokov, na katere smo se Ajdovke in Ajdovci dobro navadili. Ločeno zberemo kar 60 % odpadkov, večje kosovne odpadke pa vestno vozimo v Dolgo Poljano. Samo v lanskem letu je ajdovska komunala družbam za prevzem odpadne električne in elektronske opreme oddala kar za 126 ton takšnih odpadkov. Je pa res, da se marsikatera sijalka ali pa baterija še vedno znajde v tistih preostalih 40 % mešanih odpadkov, ki so tudi najdražji za obdelavo.

Novi zbiralniki bodo torej nadvse na mestu. Vanje bo moč odložiti manjše e-odpadke, do velikosti sesalca. Podjetje Zeos pa bo skozi različne aktivnosti v sklopu evropskega projekta tudi ozaveščalo o pomembnosti pravilnega odlaganja in ravnanja z e-odpadki.

sh

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij