Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

City games - spektakel v Ajdovščini

Pred skoraj 2000 navdušenimi gledalci se je v Ajdovščini odvil  športno zabavni spektakel svetovnega formata -City games Sodobna različica poznanih Iger brez meja je ponovno upravičila pričakovanja. Organizatorja iger, Zavod za šport Ajdovščina in agencija Adria events, sta vložila veliko truda in v zeleni Ajdovščini pričarala edinstven duh iger City Games. Pred izjemno publiko je svoje moči in spretnosti merilo pet ekip: Telebajski iz Krškega, Borci iz Ljubljane, Sardele iz Kopra, Beluge iz Pirana in seveda domačini Ajdovščina (Nuša Fegic, Nina Ukmar, Tine Lavrenčič, Marko Lipovž, Primož Sulič ter Franko Bajc).

Ekipe so se merile v modernih različicah tradicionalnih iger City Games: vino, leteči vaterpolo, reševanje turistke, pršut, vodna košarka in veslo.

Sijajna domača ekipa Ajdovščine je z dobro taktiko odlično začela. V prvih štirih igrah je vodila z rezultatom, ki jim je obetal zmago, a je v peti igri vodne košarke popustila in prepustila vodstvo ekipi Beluge iz Pirana, ki je v zadnji, izredno dinamični igri Veslo še okrepila rezultat in se okitila z zlatom.

Ajdovščina je osvojila srebro in si skupaj z ekipo Pirana zagotovila uvrstitev v finale, ki bo 30. 8. v Kranju. Bronasta ekipa Telebajskov iz Krškega je bila odlična v igri Vino in v njej osvojila največje število točk. Ekipa Sardele iz Kopra je igre zaključila na četrtem mestu. Omeniti pa moramo tudi ekipo Borci iz Ljubljane, ki je veliko prispevala k odličnemu razpoloženju na igrah.

O razigrani in veseli noči v Ajdovščini se bo še veliko govorilo, tako med tekmovalci, kot med tistimi, ki so na tribunah bodrili svoje favorite. Medalje in priznanja je podelil Uroš Pintar, direktor Zavoda za šport Ajdovščina, ki je z agencijo Adria events podpisan pod odlično organizacijo. Posebna zahvala gre občini Ajdovščina, ki projekt podpira.



Oglejte si tudi