Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
SRE.
20°C
13°C
Oceni objavo

Božični sejem v Ajdovščini v znamenju dobrodelnosti

Božični sejem, ki bo od 18. do 20. decembra oživel ajdovske mestne ulice, bo dobrodelno obarvan. Obiskovalci sejma bodo lahko s prostovoljnimi prispevki, ki jih bo možno darovati v posebne škatle na stojnicah ponudnikov, podprli akcijo Dar za Urško in Tadeja iz Podkraja.

18-letna Urška in Tadej sta težka invalida. Dvojčka hodita v vipavski zavod. Urška, še težje prizadeta od brata, ostaja v zavodu in jo pripeljejo domov ob koncu tedna, Tadeja pa pripeljejo vsak dan. Tako Urška kot Tadej sta popolnoma slepa in imata hudo obliko cerebralne paralize. Tadej ima hude epileptične napade in ne govori.

Urška in Tadej, kljub temu, da sta prizadeta, rasteta. To pa tudi pomeni, da sta vsak dan težja. Vsakdo od njiju ima po 70 kg. Po očetovi bolezni je nastopila težava, kdo ju bo nosil v spalnico, ki je v nadstropju. Tadej trenutno spi v dnevni sobi, da ga ni treba nosit v nadstropje, Urško, ki pridaja domov za konce tedna, pa nosijo po stopnicah.

Dokler oče ni zbolel, je to še šlo. Po operaciji pa ne sme več dvigovati bremen. Družina je primorana misliti na dvigalo. Edina možnost je dvigalo zunaj stavbe. Hiša je namreč sredi vasi in tako majhna, da druga rešitev ni mogoča. »Najprej smo pomislili na stopniščno dvigalo, a ga ni mogoče namestiti, ker so stopnice preozke,« razloži oče.

V trenutku se lahko zgodi, da življenje postane res težko. V teh težkih časih stopimo skupaj in pomagajmo družini Žejn – olajšajmo jim težke trenutke. Prispevajmo vsak po svojim močeh.

Vsi, ki bi radi pomagali pri nabavi dvigala, lahko svoj prispevek nakažete tudi na Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, Vipavska cesta 11. TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 1997, namen: dvigalo za Urško in Tadeja.

Hvala vsem, ki ste in še boste pomagali.

 

Oglejte si tudi