Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ajda: Čas, da zaživiš

Ajda Podgornik Valič je pevka, ki prihaja iz Skrilj pri Ajdovščini. Pravi, da je glasba njeno zdravilo. In to zdravilo si želi tudi deliti z drugimi, zato se je lansko leto, ki je bilo tudi za glasbenike izredno zahtevno, spremenila, kot pravi sama 'v glasbeno vilo' in je izpolnjevala glasbene želje svojim podpornikom ter podpornicam.

Ajda se je najprej petja učila na nižji glasbeni šoli v Ajdovščini pri profesorici petja Katarini Perger. Po desetih letih je namesto klasičnega petja in opere izbrala moderno glasbo. Glasilke je pilila pri Marti Zore, Lei Sirk, Martini Feri in Saši Lešnjek, trenutno pa svoj glas usposablja pri Vipavki Tjaši Fajdiga. Njena vzornica je ameriška glasbenica Eva Cassidy.

Za Ajdo je kar nekaj slovenskih in mednarodnih pevskih tekmovanj, poleg petja pa se ukvarja tudi z igralstvom. Nastopa v gledališki predstavi Trojanke, ki se prihodnje leto ponovno vrača na odre. V zadnjem času je združila moči s producentom in pevcem Alexom Volaskom in založbo Art Music Record. Nastala je pesem z zelo pomenljivim naslovom, sploh za današnji čas: Čas, da zaživiš, za katero je napisala tako besedilo kot tudi glasbo. Za skladbo je Ajda s snemalcem Luko Zailacom in fotografom Klemnom Batageljem posnela čudovit videospot v Vipavski dolini. To je že druga njena avtorska skladba, ki pa zagotovo ni zadnja.

Ajda ima željo izdati svoj prvi album v roku dveh let. Konec novembra je prijavila novo skladbo na Emo 2022. Držimo pesti, da ji uspe.

O čem poje pesem? O iskanju svoje poti, ko se počutimo izgubljeni in o tem, da ne smemo dovoliti, da nas strah ubije … mar niso to naše misli prav vsak dan?

Stokrat že slišana prošnja

od vseh nas, ljudi –

»Kako biti srečen? Kako najti svetlobo v temi?«

Stokrat že slišana prošnja.

Vsi v sebi nosimo plamen,

ki kot luč v nas gori.

Osvetljuje korake nam

do nas samih, do skritih poti!

Pojdi tja, kjer ti srce igra!

Zdaj počni vse, kar te veseli!

Ne dovoli več, da te ubija strah,

zdaj je čas, da zaživiš!

Skladba je na voljo na You tubu; vpišete Ajda - Čas da zaživiš in že jo lahko poslušate.

Oglejte si tudi