Ste začetnik in vas zanima peka na tradicionalni način? Morda pa že radi izdelujete testenine, pečete in iščete dodatna znanja, uporabne informacije, javnoveljavno listino, ki vam nudi možnosti za samozaposlitev na področju peke? Ljudska univerza Ajdovščina ponuja 60 urno usposabljanje za pridobitev znanj in spretnosti s področja peke, ki ga bodo izvajali različni strokovnjaki. Izobraževanje nudi možnost pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije NPK IZDELOVALEC/IZDELOVALKA KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN. NPK omogoča samozaposlitev.
Vabljeni na brezplačno predstavitev in vpis, ki bo v sredo, 16. marca 2016 ob 17.00 uri, v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, 1. nadstropje.
Da bo srečanje še bolj zanimivo, bo tokrat z nami ELVIRA DEVETAK, ki se ukvarja z različnimi zanimivimi področji, tudi s peko kruha brez kvasa. Po njenih besedah je najboljši doma pečen kruh, ki nas še bolj osrečuje, če ga naredimo v sodelovanju z naravo. Izvedeli boste osnove v zvezi s peko kruha in videli praktični prikaz izdelave nastavkov za peko brez kvasa; droži. V prijetni družbi boste gotovo začutili zakaj vam priporočamo usposabljanje. Gostja bo prinesla in na kratko predstavila tudi zanimivo literaturo, ki lahko popestri vašo peko, kuhinjo:
»Kuhinja na osnovi žitaric v ritmu s tednom, Emma Graf«
»Praktični priročnik pridelave semen«
»Praktični priročnik vzgoje in nege zelišč in dišavnic«
Za dogodek so obvezne prijave. Prednost imajo kandidati za 60 urni program usposabljanja ali NPK IZDELOVALEC/IZDELOVALKA KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN.
Lahko se udeležite 60 urnega strokovnega usposabljanja v celoti ali posameznih predavanj, delavnic. Poudarek bo na praktičnem delu, na znanjih trženja, komunikacije, na poznavanju zakonodaje. Več preberite na http://www.lu-ajdovscina.si/. Tisti, ki že imate znanja in izkušnje na področjih navedenih v katalogu strokovnih znanj, lahko svoja neformalno pridobljena znanja potrdite pred komisijo brez usposabljanja.
Pomlad na Ljudski univerzi Ajdovščina prinaša še 50 urno usposabljanje za PREDELAVO SADJA; 90 urno usposabljanje za PRIDELAVO, NABIRANJE, PREDELAVO, TRŽENJE ZELIŠČ IN PRIPRAVKOV in NPK na obeh področjih.
Helena Furlan
Ljudska univerza Ajdovščina


