Ljudska univerza Ajdovščina vas vabi k vpisu v 50 urno usposabljanje za predelavo sadja na tradicionalen način (v sadni sok, sadno vino, kis, žganje, marmelade, kompote in suho sadje), skladno s katalogom strokovnih znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo –NPK.
V četrtek, 4. februarja 2016, ob 17.00 uri,
bo v pritličju Mladinskega centra in hotela Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61 A, Ajdovščina,
brezplačna predstavitev programa z vodjo usposabljanja in vpis v program, ki se predvidoma prične v marcu.
Da bo srečanje še bolj zanimivo, smo pripravili krajše predavanje »SUŠENJE SADJA NEKOČ IN DANES«. Svoje izkušnje bo z vami delila gostja, ki se že vrsto let ukvarja s sušenjem sadja.
Za dogodek so obvezne prijave na: 05 36 64 750, 05 36 64 753, 041 437 785, info@lu-ajdovscina.si. Prednost pri udeležbi imajo kandidati za 50 urni program usposabljanja ali NPK PREDELOVALEC SADJA NA TRADICIONALNI NAČIN.
Pomlad na Ljudski univerzi Ajdovščina prinaša še:
· 90 urno usposabljanje za PRIDELAVO, NABIRANJE, PREDELAVO, TRŽENJE ZELIŠČ IN PRIPRAVKOV;
· 60 urno usposabljanje za IZDELAVO KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN in NPK na obeh področjih.


