Ljudska univerza Ajdovščina ponuja v Učnem centru na Brjah brezplačna predavanja ter praktične delavnice za pridobitev znanj in spretnosti s področij:
- osnove sistema HACCP in pravila glede označevanja živil,
- trženje in promocija izdelkov iz sadja, komunikacija,
- predelava vipavskega sadja v različne izdelke,
- urejanje in vzdrževanje sadovnjaka, obrezovanje, nega sadnega drevja.
Cilj delavnic je, da udeleženci pridobijo teoretična in praktična znanja ter spretnosti predelave, trženja in jih čim prej prenesejo v prakso.
Kdor želi, se morda odloči še za nacionalno poklicno kvalifikacijo in samozaposlitev. Izobraževanja - 15 srečanj - bodo potekala od maja do novembra 2016:
Osnove sistema HACCP in pravila glede označevanja živil - 25. maj
Trženje in promocija izdelkov iz sadja, komunikacija s kupci - 1. junij
Kuhanje marelične marmelade – ok. 15. junija
Predelava breskev v kašast sok; Kuhanje marmelade – izvedba v treh srečanjih - 8., 15., 16. julij
Sušenje marelic – 12. julij
Predelava grozdja (mošta) v sok – 14. september
Predelava jabolk v sok – izvedba v treh srečanjih - 28. september, 7., 8. oktober
Sušenje kakijev in jabolk - 22. november
Učna delavnica o ureditvi in vzdrževanju sadovnjaka – datum bo znan naknadno
Učna delavnica na temo nege sadnega drevja – datum bo znan naknadno
Učna delavnica na temo obrezovanja sadnega drevja – datum bo znan naknadno
PREDAVATELJI:
- Blanka Samec je univ. dipl. inž. živilske tehnologije. Svojo delovno pot je začela v Fructalu, kjer je pridobila strokovna znanja in izkušnje iz področja tehnologije predelave sadja, označevanja in trženja končnih izdelkov.
- Vera Kodrič je praktik, ki ima bogate, več kot petnajstletne izkušnje, s sušenjem različnega sadja, še posebej kakija.
- Ivan Kodrič je univ. dipl. inž. agronomije, strokovnjak za sadjarstvo z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami.
PRIJAVE:
Priporočamo, da že danes oddate prijavo na vse delavnice/sklope delavnic, ki vas zanimajo tako, da vsako posebej označite. Število prostih mest je omejeno.
http://www.lu-ajdovscina.si/tecaji_in_usposabljanja
INFORMACIJE: 05 - 36 6 4 750, 041 437 785


