Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Redni in volilni občni zbor Društva upokojencev Dvor

Zbor članov društva upokojencev Dvor je potekal 14. marca v prostorih PGD Dvor. Da bi omogočili številčno udeležbo, je bil organiziran prevoz z avtobusoma iz ajdovške planone kot tudi iz področja Hinj. Po prijavah sodeč naj bi na zbor prišlo krepko preko sto članov, a je to število bilo nekoliko nižje.
 Zbor je vodila že izkušena članica Slavka Andrejčič. Zbor so odprli pevci z zdravljico. Polge te pesmi pa so zapeli še dve. Nastopili pa so še recitatorji z podružnične šole Dvor in učenka nižje glasbene šole Vita Hren s saksafonom.

Predsednik društva je podal poročilo o delu za leto 2014 in za mandatno dobo 2011 do 2014.  Popestritve v dejavnosti društva so ugodno vplivale na člane. V tem času pa je bilo potrebno urediti in spremeniti tudi nekaj pravnih aktov, kot so bila: pravila društva in pravila o finančnem poslovanju. Člani pa se lahko pohvalimo tudi z zelo lepimi rezultati na tekmovanju pohodnikov. Najbolj dejavni pa so člani v projektu Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja. V ta projekt so poleg članov društva upokojencev Dvor vključeni še člani društva upokojencev Žužemberk.

Volitve sicer niso prinesle bistvenih sprememb, saj društvo še naprej vodi Dušan Mikec, namestnica je Zvonka Bradač in blagajno vodi Marica Ban. Novo izvoljena pa je tajnica Alenka Mirtič. Tudi v ostalih odborih ni bistvenih sprememb.

Plan za delo so člani potrdili z manjšo spremembo. Še naprej bo delo potekalo na kulturnem področju, športno rekreativnem, družabnih srečanjih in izletništvu predvsem pa na humanitarnem področju in medsebojni pomoči kot tudi z izobraževanjem in informiranju članstva.

Oglejte si tudi