Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Usposabljanje iz TPO z uporabo AED za občane KS Drenov Grič - Lesno Brdo

Bolezni srca in ožilja predstavljajo vodilni vzrok smrti pri nas in v svetu, zato je seznanjenost s postopki hitrega ukrepanja toliko večjega pomena. Kritična situacija pri pacientu z zastojem srca povzroča močan stres že pri zdravstvenih delavcih in seveda toliko večjega pri naključno prisotnih ljudeh, ki nimajo zdravstvene izobrazbe.
Tega se zavedamo tudi v PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V društvu deluje znotraj operativne skupine tudi skupina bolničarjev - "prvih posredovalcev". Skupina skrbi za permanentno usposabljanje vseh operativnih članov iz tematik nujne medicinske pomoči.  
Ker pa v tovrstnih situacijah minute rešujejo življenje je zelo pomembno tovrstna znanja posredovati čim večjemu številu ljudi. 

Od leta 2015 je na pročelju gasilskega doma PGD DG-LB nameščena zunanja omarica z AED (Avtomatski eksterni defibrilator), ki je za vse občane prosto dostopen  24/7 in ob pravilni in pravočasni uporabi zagotavljata večje možnosti preživetja pri nenadnem srčnem zastoju.  

Zato v sredo 15. februarja 2017 ob 18. uri gasilci v dvorani GD organiziramo usposabljanje iz TPO (temeljnih postopkov oživljanja)  z uporabo AED za občane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. 

Usposabljanje bo vodila Marija Gruden, dolgoletna sodelavka RK Vrhnika.  

Predstavljeno vam bo:

-       vzroki in posledice srčnega zastoja,

-       prepoznava srčnega zastoja,

-       temeljni postopki oživljanja; - zunanja masaža srca in umetno dihanje (praktična izvedba na lutkah),

-       postopek izvzema AED iz stenske omarice,

-       uporaba AED (praktična izvedba s šolskim AED na lutkah).

 

Vabljeni,  skupaj lahko rešujemo življenja.  Z gasilskim pozdravom NA POMOČ

Oglejte si tudi