Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Gostilna Bistra s 60 novimi ležišči

Bistra, 24. oktober – Vrhniški turizem je bogatejši za 60 novih ležišč, ki jih ponuja Gostilna Bistra v Bistri. Kot so dejali v družbi Avtotrade, ki razpolaga z omenjeno gostilno, želijo, da je rdeča nit hotela kulinarika, sprostitev v naravi in turizem.
Gostilna Bistra je dobila 16 dvoposteljnih sob in manjši hostel s tremi večposteljnimi sobami in skupnim prostorom s čajno kuhinjo. Preuredili so tudi pritličje objekta. S tem so dobili 60 ležišč za goste. Objekt verjetno ne bo imel težav s turističnim potencialom, kajti nahaja se nasproti tehniškega muzeja, tik ob samostanu, ki je do leta 1782 močno zaznamoval življenje v tej dolini. Ko je za menihi prostore samostana zasedla družina Galle, pa je »pristava«, kot so tedaj imenovali današnjo Gostilno Bistra, že dobila namembnost gostilne s kegljiščem.
»Leta 2006 je začela zoreti ideja o hotelu oziroma hostlu. Mami je začela zbirati različne stare predmete, za katere sem imela pomisleke, a kot se je izkazalo, je imela še kako prav, kajti danes so ti nepogrešljiv dodatek k hotelu,« je dejala Mateja Bajc iz družbe Avtotrade, ki je po župnikovem blagoslovu objekta, v družbi z bratom Maticem in županom Stojanom Jakinom prerezala slavnostni trak. Zadovoljstvo nad pridobitvijo je izrazil tudi slednji, kajti vsaka tovrstna pridobitev, ki ponuja nova delovna mesta, je v občini še kako dobrodošla.

Gašper Tominc, foto: gt

Oglejte si tudi