Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Vrhničani na 2.poletne olimpijske igre mladih v Nanžing

V torek 5.avgusta je bila v Zrečah predstavljena mladinska reprezentanca Slovenije, ki bo med 16. in 28. avgustom sodelovala na 2. poletnih olimpijskih igrah za mlade. Slednje bo gostil kitajski Nandžing, na njih pa bo prvič potekalo tudi tekmovanje v košarki 3x3. Slovenija bo nastopila s fantovsko in dekliško ekipo.

Slednji bosta predstavljali eno od 14. panog (od skupno 28.), v katerih bo naša dežela na daljnem vzhodu imela svoje predstavnike. Slovenska odprava bo skupno štela 48 športnikov – 32 fantov in 16 deklet -, košarka pa bo za rokometom (14 športnikov) druga najbolj številčno zastopana panoga (7 košarkarjev in košarkaric). 

Ekipi sta sestavljeni iz odličnih slovenskih košarkarje. Fantovsko ekipo sestavljajo nekdanji Vrhniški košarkar, danes odličen branilec KD Slovana Milan Kovačevič, Heliosov branilec Žiga Lah ter Gregor Klobčar  in Aljaž Šlujet. Ekipo dekleta pa sestavljajo novomeščanka Maruša Derlink, Althea Gwashvanhu in Ela Mićunović.  Treningi pa so potekali pod budnim očesom Vrhniškega trenerja Matica Vidica, ki bo ekipi vodil tudi na olimpijskih igrah. Na treningih pa so se mladim olimpijcem na pomoč priskočili člani ekipe Mlijeko, aktualni prvaki fantovske kategorije U18 v Samsung državnem prvenstvu košarke 3x3 za leto 2014, katere polovična zasedba je sestavljena iz vrhniških košarkarjev Žiga Habata ter Domna Novaka

Slovenija bo v Nandžingu v ulični košarki nastopila kot edina reprezentanca iz področja nekdanje Jugoslavije. Pri obeh spolih bo sicer na olimpijskih igrah nastopilo po 20 reprezentanc. Naše fante in dekleta čaka tudi snidenje z nekdanjo zvezdo Lige NBA Yaom Mingom, ki so ga organizatorji imenovali tudi za ambasadorja iger.

Oglejte si tudi