Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Šola v naravi v Kranjski Gori

Osmošolci OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika smo drugo teden v januarju odšli v šolo v naravi v Kranjsko Goro.

Prva noč je za nami. Noč je bila slabo prespana, ker smo se zabavali do poznih jutranjih ur. Zjutraj smo bili čisto malo zaspani, a smo še zmeraj bili veseli in pripravljeni na nov dan. Prebudilo nas je toplo sonce, ki je posijalo skozi naša pomita okna. Po zajtrku so se nekateri odpravili na smučišče, ki je bilo cel dan zelo prazno. Ostali so imeli nordijsko hojo in tek na smučeh. Po končanih dejavnost so nas vse zelo bolele noge, a smo preživeli. Kasneje smo imeli predavanje prve pomoči, nato pa teorijo prve pomoči, pri kateri smo izvedeli veliko stvari, ki nam pomagajo pri reševanju drugih ljudi, ki imajo poškodbe.

Kot pregovor pravi, je rana ura zlata ura, zato smo vstali zgodaj. Nato smo se razgibali in odšli na zajtrk, ki je bil odličen. Sledil je zbor pred domom in odhod na smučišče. Po smučanju smo imeli načrtovano kosilo. Vsakokrat nas nasmejijo učitelji s svojimi šalami. Vsi se strinjamo, da si naše kuharice zaslužijo veliko pohvalo. Po kosilu smo imeli krajši odmor, nato pa smo se odpravili v večnamensko učilnico, kjer smo imeli predavanje o prvi pomoči. Po trdem garanju smo si zaslužili okusno večerjo, nato pa smo se še preizkusili v praktičnem delu prve pomoči. Za nami je zelo naporen dan, od katerega smo odnesli veliko znanja, ki nam bo prišlo prav v vsakdanjem življenju. Vsi smo se veliko naučili in se imamo odlično in nam do sedaj še nič ne manjka. (Jan Mesec, Jan Gorza, Jure Sečnik, Jurij Malovrh)

Danes se je dan začel zelo dobro. Po zajtrku, ki je bil zelo dober, smo odšli ponovno na smučišče. Tam je bilo zelo ledeno, ker je ponoči padal dež, zato je bilo težko smučati. Med smučanjem smo imeli malo tekmo v veleslalomu. Na poligonu so se vsi zelo dobro odrezali. Po tekmi smo se v skupinah odpravili nazaj v dom na odlično kosilo, nato smo vadili za predstavitev sob. Po vaji smo se odpravili k zadnjemu predavanju o prvi pomoči in potem v skupni prostor, kjer smo se predstavili po sobah. Tam smo se zelo zabavali, saj nas je učiteljica Maja naučila novih iger. Sledila je podelitev diplom za tri najboljše v posameznih skupinah. Vsi so bili zadovoljeni s svojim dosežkom. Tega dneva ne bomo nikoli pozabili, saj je bil to zadnji skupni večer in tudi zadnja šola v naravi. (Jan Gorza, Thomas Kreft)

 

Oglejte si tudi