Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Ministrstvo bi stadion prodalo

Vrhnika, 7. oktober – V občinski stavbi se je tokrat mudila delegacija ministrstva za obrambo z ministrom Romanom Jakičem na čelu, tema pogovorov pa je bilo urejanje nepremičninskih zadev.
Kot so nam pojasnili na občini, je na območju vojaških kompleksov na Raskovcu in na Stari Vrhniki več parcel, kjer je potrebno urediti lastništvo le teh, da bosta območji tako funkcionalno kot lastniško zaokroženi celoti. Na sestanku so se tako dogovorili, da bodo v naslednjem tednu strokovne službe konkretizirale aktivnosti, ki jih je treba realizirati glede prenosa nepremičnega premoženja na občino oziroma ministrstvo, s katerim bi obe strani dosegli korist. Potrebno gradivo bo v nadaljevanju posredovano v obravnavo na vlado oziroma občinski svet.
Govora je bilo tudi o strelišču in stadionu znotraj vojašnice na Stari Vrhniki, ki jo po lanskoletni pogodbi o brezplačnem najemu uporabljalo nekatera lokalna društva. Strelišče je sicer uporabno, vendar pa v zelo slabem stanju, kar pa so občina in društva – po besedah župana Stojana Jakina – pripravljena prevzeti, če nad objektom dobijo tudi lastniško pravico oz. dolgoročno možno brezplačno uporabo. Minister Jakič je glede uporabe strelišča dejal, da obstaja možnost podaljšanja najema oziroma nadaljnje uporabe strelišča, medtem ko bo ministrstvo športni stadion poskušalo prodati.
Sestanka se je poleg župana Jakina in direktorice občinske uprave Vesne Kranjc udeležil tudi poveljnik GZ Vrhnika Benjamin Svenšek. Tema pogovora je bila določitev gasilske enote širšega pomena. Minister Jakič pojasnil, da je bilo marca lani oziroma pred njegovim prihodom za Gasilsko enoto širšega pomena določeno Prostovoljno gasilsko društvo Dolnji Logatec, ministrstvo pa je Gasilsko zvezo Slovenije zaprosilo, da pripravi strokovno oceno o tem, katera gasilska enota bi bila na Notranjskem lahko pristojna za reševanje ob tehničnih nesrečah in nesrečah z nevarnimi snovmi, vendar odgovora še ni dobilo.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi