Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Živa Agrež med dvema pokrajinama

Vrhnika, 8. december – Osrednji kulturni hram Cankarjevega mesta gosti do 15. januarja samostojno razstavo ljubiteljske slikarke Žive Agrež.
Nekdanja novinarka Radia Ljubljana, Dela in revije Jana je po odhodu v pokoj pero zamenjala za slikarski čopič, ki ji je in ji še ponuja večjo umetniško svobodo, predvsem pa neizmerno sprostitev. Ljubi akrilne barve na platnu, igro svetlobe in senc ter ležerno valovitost toskanskih gričev ter dolenjskih travnikov. Kot je dejala na odprtju razstave, jo pokrajini vedno znova očarata in ponujata nešteto upodobitve vrednih motivov. Zato ne preseneča, da se na Vrhniki predstavlja z dvema cikloma: v avli so razstavljena platna z gričevji Dolenjske, njenimi travniki, lepotico Krko, kmetijami… v galeriji pa si je mogoče ogledati toskanske griče, mestece in gradove.
Živa Agrež se izobražuje v Likovnem ateljeju Lapajne ter na slikarskih delavnicah in likovnih kolonijah doma ter na tujem. Za njo je že veliko samostojnih razstav in skupinskih, pri delu pa namesto po čopiču poseže po lopatki.

Kulturni program je oblikovala solistka Jana Ravnikar, na klavirju jo je spremljala Dominika Naveršnik. 

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi