Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Za koga vse je primerna skupinska vadba in zakaj?

Skupinska vadba je primerna za vse starostne skupine in za najrazličnejše tipe ljudi. Vse je odvisno od tega, katero skupinsko vadbo želi nekdo obiskovati, jo potrebuje oz. je zanj najbolj primerna. Obstajajo različne skupinske vadbe, tudi za specialne populacije, recimo za vadbo otrok, nosečnice, seniorje. Poznamo različne energične skupinske vadbe ali pa različne oblike vadb sproščanja. Vsak lahko torej najde skupinsko vadbo po svojem okusu.

Radi bi vas seznanili s številnimi prednostmi in kaj je tisto, zaradi česar se odločimo aerobiko tudi redno obiskovati. 

Aerobika je lahko osnova vsem športnim zvrstem, poveča sposobnost v vsakdanjem življenju (moč, gibljivost, hitrost, koordinacijo, vzdržljivost) in s tem tudi samo kvaliteto življenja. Z njo izboljšamo mentalno kondicijo, kontrolo telesa, samozavedanje in samozavest. Izboljšamo tudi gibljivost naših udov in sklepov ter ravnotežje.

Če se odločimo za filozofijo aerobike in se vadbe tudi redno udejstvujemo, potem uspeh ne bo izostal.  Nasmeh na obrazu in lepo telo bosta znak, da smo v svoje življenje vnesli nekaj novih pozitivnih sprememb.

SKUPINSKE VADBE, KI JIH IZVAJA ŠPORTNO DRUŠTVO S FIT V ŠPORTNI DVORANI VRANSKO

AEROBIKA 50+

Vadba je namenjena gospem, ki želijo postati ali ostati vitalne, gibljive in v dobri telesni kondiciji.

Vadba ni zahtevna, zato je primerna za vse, tudi za čiste začetnice.

V prvem delu ure dvignemo srčni utrip, v drugem delu pa naredimo vaje, s katerimi lajšamo ali odpravljamo težave, ki se pojavljajo s starostjo (bolečine v hrbtenici, negibljivost telesa).

 

PILATES

Vključuje 100 različnih vaj za oblikovanje telesa, ki so enostavne in jih zato lahko izvajajo vsi, ne glede na starost, spol in kondicijo. Prav tako PILATES deluje globoko sproščujoče, saj je velik poudarek na pravilnem dihanju.

Cilji vadbe PILATESA: okrepitev hrbtnih in trebušnih mišic, izboljšanje telesne drže, odprava bolečin v križu, povečanje gibljivosti, zmanjšanje posledic artritisa, osteoporoze, izboljšanje ravnotežja, koncentracije, izboljšanje splošnega počutja in zdravja, pomaga pri težavah s spanjem in stresom.

"Po 10 urah se boste bolje počutili, po 20 boste lepši, po 30 pa boste imeli novo telo." (Joseph Pilates)

 

STEP

To je vadba na stopnički, na katero stopamo, sestopamo, skačemo. Posamezne elemente združujemo v razgibano koreografijo. Prvi del ure uporabimo za ogrevanje in aerobni del, ki traja od 40 do 45 minut. Zadnji del posvetimo oblikovanju telesa, pri katerem nam kot odličen rekvizit lahko pomaga sam step.

 

TNZ

je kratica za Trebuh, Noge in Zadnjico. To je vadba, pri kateri je poudarek prav na omenjenih »kritičnih točkah« večine žensk. Gre za preprosto koreografijo aerobnih in krepilnih struktur (počepi, izpadni koraki, odmiki ...). Brez »trebušnjakov« na koncu seveda ne gre!

Oglejte si tudi