Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Teden požarne varnosti v Vrtcu Vransko

V tednu od 22. do 26. oktobra smo v Vrtcu Vransko namenili pozornost požaru in delu gasilcev ter izvedli dejavnosti na to temo.
V sodelovanju s PGD Vransko smo si ogledali gasilski dom, prijazna gasilca Niko in Matic pa sta nam predstavila delo gasilca in razkazala gasilsko vozilo ter opremo za gašenje. Pokazala sta nam tudi, kako se gasi, nato pa so se v gašenju preizkusili še otroci.

V tem tednu smo se veliko pogovarjali o požaru, preko različnih medijev, zgodbic in iger so otroci spoznavali poklic gasilca, na maketi kraja smo izvedli simulacijo požara in gašenja, izdelali smo si tudi gasilske kape, iz odpadne embalaže pa gasilske avtomobile.

V petek, 26. oktobra, smo v Športni dvorani Vrana izvedli gasilsko vajo, kjer so morali otroci premagati različne ovire, na cilju pa pogasiti požar. Gasilsko vajo smo zaključili še z »otroško gasilsko veselico«, kjer smo »pogasili« žejo z naravnim pomarančnim sokom in se poveselili. Po končanem rajanju je pomočnica ravnateljice otrokom podelila medalje za uspešno izvedeno gasilsko vajo. 

 

 

za Vrtec Vransko:

Lidija Svet

Oglejte si tudi