Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Sladkali smo se s kostanjem in pecivom

V sredo, 16. 10. 2013, so se učenci krožka prostovoljno delo  in  stanovalci Zavoda Sv. Rafaela družili ob kostanju in pecivu.  Že četrto leto smo tako skupaj pripravili kostanjev piknik.

 

Učenci so ves teden pridno nabirali kostanj, ga prinašali v šolo, stanovalci pa so ga narezali in pripravili za peko. Prostovoljci so poskrbeli še za sladko presenečenje, gospa Saša in kuharice pa za to, da nismo ostali žejni.

 Samo dogajanje se je v sredo pričelo ob 14. uri. Pred pričetkom so prostovoljci pripravili še zadnje podrobnosti, potrebne za potek, in odšli povabit stanovalce, da se jim pridružijo v jedilnici. Najprej je bil na vrsti kratek program, ki so ga učenci pripravili samostojno. Tema nastopa je bila jesen, veliko pa se je govorilo o kostanju in grozdju. Učenci so igrali na sintesajzer in harmoniko, plesali, recitirali, zastavljali stanovalcem različne uganke ... Po končanem programu je sledilo sproščeno druženje. Gospod hišnik je poskrbel za peko kostanja, kuharice pa so nam postregle s kuhanim kostanjem. Prostovoljčki so stanovalcem pomagali pri lupljenju in luščenju, z njimi pokramljali, jim ponudili pijačo. Vmes pa smo se sladkali s pecivom.

 

Na  kostanjevem pikniku sta se nam pridružili tudi direktorica Zavoda Sv. Rafaela gospa Mojca Hrastnik in ravnateljica gospa Majda Pikl. Skupaj smo preživeli lepo popoldne in se soglasno odločili, da naslednje leto druženje ob kostanju zopet ponovimo.

 

Za pomoč pri izvedbi kostanjevega piknika se zahvaljujem vsem zaposlenim Zavoda Sv. Rafaela, še posebej gospe Saši Svetec, gospem kuharicam in gospodu hišniku. Za podporo pa tudi Osnovni šoli Vransko-Tabor in staršem vseh naših prostovoljčkov, ki nas podpirajo pri vseh aktivnostih.

 

Mentorica krožka prostovoljno delo: Sanja Marn

Oglejte si tudi