Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

PRIREDITEV OB DNEVU DRUŽINE

V sredo, 5. junija, smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor pripravili že 5. prireditev v počastitev dneva družine, na katero smo povabili družine, ki imajo otroke v šoli ali vrtcu. Prireditev se je pričela z ekološko igrico, v kateri so otroci dramskega krožka zaigrali, kako moramo skrbeti za svoje okolje. Po predstavi so učenci 4. b-razreda pripravili licitacijo svojih zanimivih slik, ki so jih skupinsko izdelali pri pouku. Licitacijo je izvrstno vodil novinar Denis Oštir, ki je na zanimiv način predstavil vsako sliko in poskušal zanjo iztržiti čim več. Vse slike so prodali in zanje iztržili kar nekaj evrov, ki jih bodo porabili za šolo v naravi.
Po licitaciji so sledile delavnice, ki so jih pripravile učiteljice v sodelovanju z učenci animatorji. Učenci animatorji so bili učenci od 5. do 8. razreda, ki so se prostovoljno javili in bili pripravljeni pomagati. Odlično so se izkazali. Celotna prireditev je zaradi slabega vremena potekala v prostorih šole. V preddverju so igrali spretnostne igrice. Po razredih so se izvajale različne delavnice: izdelava zmaja, slikarski kotiček, origami, izdelava nakita iz plastike, družabne igre, igralni kotiček, sajenje semen in slike iz semen, manjkala pa nista niti kotiček pokaži, kaj znaš in plesni kotiček. V enem izmed razredov so si družine lahko ogledale mali živalski vrt, ki so ga za nas pripravili dijaki Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana – Gimnazija in veterinarska šola z mentorico gospo Nado Jakopič-Strnišnik. S sabo so prinesli zanimive živali (tisočnogo, agamo, ameriškega polža, činčilo in dihurja), ki so jih obiskovalci spoznavali, božali in uživali v prvih stikih z nenavadnimi živalmi.

Kljub temu da smo prireditev izvedli v prostorih šole, smo veseli in zadovoljni ugotovili, da je bil odziv staršev velik, kar kaže na to, da je staršem in otrokom ta prireditev všeč in jo radi obiščejo, saj jih vsako leto čaka kaj novega in drugačnega.

Oglejte si tudi