Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

NAJVEČJI »ŠTRUDL« NA VRANSKEM

Kar 37 učencev od 1. do 5. razreda Osnovne šole Vransko -Tabor se je v začetku šolskega leta prijavilo na kuharski krožek. Ta teden pa so z lupilci, deščicami, nožki, s strgali in predpasniki v torbi komaj čakali na prvo srečanje, na katerem smo s skupnimi močmi spekli največji jabolčni zavitek daleč naokrog.
Najprej so učenci olupili in naribali jabolka. Seveda so morali med delom žvižgati, saj drugače ne bi ostalo veliko. Medtem sva mentorici razvaljali in raztegnili testo, učenci pa so ga nadevali s skuto in kislo smetano, z naribanimi jabolki, mletimi orehi in lešniki, rozinami, s sladkorjem in cimetom. Sledilo je zavijanje največjega zavitka, nato pa samo še polaganje v pekač in v pečico.

Čakanje na jabolčni zavitek smo si popestrili z urejanjem kuharskih zapiskov, kamor si bodo učenci pridno shranjevali recepte. Med peko je prijetno zadišalo po vsej šoli in privabilo kar nekaj gostov, najbolj veseli pa smo bili ravnateljice Majde Pikl. Jabolčni zavitek je bil končno pečen. Posuli smo ga s sladkorjem in pojedli. Res je bil dober.

Oglejte si tudi