Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

KULTURNI DAN V LJUBLJANI

V torek, 30. 9. 2014, so imeli učenci prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja celostni kulturni dan. Ogledali so si zanimivo, napeto in zabavno dramsko predstavo Emil in detektivi. Učenci tretjih razredov so si po predstavi ogledali še televizijo POP TV. Zahvaljujemo se novinarju gospodu Denisu Oštirju, ki nam je razkazal televizijo in predstavil zanimivosti v studiu 24 ur in v velikem studiu. Več o dogodku so zapisali učenci tretjih razredov. Zapise si lahko preberete spodaj.
V torek, 30. 9. 2014, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano na ogled dramske predstave Emil in detektivi in na ogled televizije POP TV.

Najprej smo si v Lutkovnem gledališču ogledali zanimivo predstavo Emil in detektivi. Zelo je bila zanimiva in napeta, ker je na vlaku Emilu spodletelo in mu je Grundeis ukradel denar. Toda Emil je imel srečo, ker je spoznal druščino fantov in s skupnimi močmi so dobili Grundeisa. Vse se je končalo srečno.

Z avtobusom smo se odpeljali na televizijo POP TV. Tam nas je pričakal Denis Oštir. Ogledali smo si kombi s satelitskim krožnikom. Ogledali smo si tudi studia, ki sta različno velika. V vsakem studiu je več studiev. Poslovili smo se, gospod Denis pa nam je razdelil ravnila.

Ta dan bi še ponovila, ker sem se veliko naučila.

Zoja Šoštar, 3. b

 

Gledališko predstavo Emil in detektivi smo si ogledali v torek, 30. 9. 2014. Predstava se je začela ob 10. uri. Še posebej mi je na predstavi bilo všeč, ko so delali počasne posnetke. Po predstavi smo se odpeljali na POP TV. Razkazal nam jo je g. Denis Oštir. Tam me je še posebej navdušilo, da smo dobili ravnila. Po ogledu smo se odpeljali nazaj na Vransko. Vrnili smo se ob 13.30. Bilo mi je všeč.

Nika Homšak Godler, 3. a

 

 

V torek, 30. 9. 2014, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano na ogled dramske predstave Emil in detektivi in na ogled televizije POP TV.

Najprej smo se odpeljali z avtobusom v Lutkovno gledališče Ljubljana na Veliki oder. Oder je bil res visok. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Grundeis ukradel 140 mark. Na predstavi mi ni bilo všeč, ker je bilo nekaj delov v počasnem posnetku. Dober je bil tudi del, ko je Emil klical svojo sestrično Poni Klobučevina.

Po predstavi nas je avtobus odpeljal do stavbe POP TV. Tam smo izstopili. Pomalicali smo na parkirišču. Moj ati nam je najprej razkazal avto s satelitsko anteno. Potem smo se odpravili v studio, v katerem snemajo več različnih oddaj, kot sta Preverjeno in 24ur. Ogledali smo si še studio, v katerem snemajo oddaji Epilog in Gostilna išče šefa.

Po ogledu smo šli nazaj na avtobus in se odpeljali domov. Ko smo prišli na Vransko, smo imeli vsi mokre nahrbtnike. Verjetno se je nekomu polila voda. Upam, da se bo ta dan še kdaj ponovil.

Urban Oštir, 3. b

 

 

V torek, 30. 9. 2014, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano na ogled dramske predstave Emil in detektivi in na ogled POP TV.

Najprej smo si v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo. Najbolj sta mi bila všeč Emil in Poni Klobuček. Predstava je bila zelo smešna. V njej je nastopilo osem igralcev. Ko je bilo aplavza konec, smo se tiho odpravili iz gledališča. Potem smo se odpravili na avtobus in šli na POP TV.

Na POP TV so mi bile najbolj všeč kamere. Videli smo kraj, kjer snemajo oddajo Epilog in Gostilna išče šefa. Sedeli smo na vročem stolu. Nazadnje nam je gospod Denis Oštir dal ravnila. Na avtobusu sva se s Tajdo zelo zabavala in se igrala igre.

Upam, da bo še kdaj takšen dan.

Luka Poljanšek, 3. b

 

V torek, 30. 9. 2014, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano na ogled dramske predstave Emil in detektivi in na ogled televizije POP TV.

Najprej smo šli v gledališče. Igralci so zelo dobro igrali. Všeč mi je bilo, ko so Emilu ukradli denar. Emil je bil zelo žalosten, ko je izvedel, da so mu ukradli denar. Potem je skupaj z mulci skoval načrt, da bi dobil denar nazaj. Ko so ujeli lopova, je Emil dobil denar nazaj. Všeč mi je bilo, ker so si v skupini pomagali in delali skupaj.

Šli smo na POP TV. Tam mi je bilo všeč, da sem lahko sedela na vročem stolu. Počutila sem se zelo lepo.

Naučila sem se, da če ti ukradejo denar, moraš poiskati ekipo, ki ti pomaga, da dobiš denar nazaj.

Valentina Štefančič, 3. b

 

 V torek, 30. 9. 2014, smo si šli ogledat predstavo Emil in detektivi. V Ljubljano smo prišli pred 10. uro, ker se je takrat začela predstava. Ta je trajala 70 minut. Najbolj mi je bilo všeč, ko so lovili lopova.

Po predstavi smo se odpeljali na POP TV.  POP TV nam je razkazal g. Denis Oštir. Posebej me je navdušilo, ker sem imela možnost sedeti na vročem stolu. Kot simbolično darilo smo dobili ravnila. Po ogledu televizijske hiše smo se odpeljali na Vransko. Vrnili smo se ob 13.30. Kulturni dan mi je bil všeč.

Taja Andoljšek, 3. a

 

V torek, 30. 9. 2014, smo odšli na gledališko predstavo v Ljubljano. Predstava se je začela ob 10. uri. Trajala je 70 minut. Na predstavi so mi bili najbolj všeč počasni posnetki. Po predstavi smo se odpeljali  na POP TV. Navdušile so me velike kamere. Kot simbolično darilo smo dobili ravnilo POP TV. Odpeljali smo se na Vransko.

Lucija Remic, 3. a

 

Oglejte si tudi