Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

KO ZGODBA POSTANE RESNIČNOST

Sprehod po Vranskem za otroke iz vrtca
V sredo, 11. novembra 2015, smo učenci 6. a-razreda, ki smo lansko leto sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava, z mentorico Katjo Završnik pripravili prav poseben sprehod po Vranskem za otroke iz vrtca.

Sprehod teče ob zgodbi, ki govori o princesi in čudežnem zvončku.


Otroci iz vrtca so skupaj z vzgojiteljicami prišli pred šolo, kjer so spoznali lepo princeso, ki jo je zaigrala Jana Semprimožnik. Nato pa so ob sprehodu spoznavali zgodbo in znamenitosti Vranskega.


Princesa je nekega dne pobegnila z gradu in se odpravila v vas. Zaslišala je čudežni zvok, zato se je odločila, da mu sledi. Zvok jo je pripeljal do Schwentnerjeve hiše, kjer je spoznala Lavoslava Schwentnerja, ko je ravno bral knjigo, ki jo mora založiti. Schwentnerja je predstavil Samo Paulič. Princesa in založnik sta skupaj iskala zvok, a ker ga nista našla,  sta se odpravila naprej vse do občinske knjižnice, kamor ju je vodil zvok. Tam sta srečala prijazno knjižničarko, ki jo je zaigrala Lucija Klemen.  Nato so skupaj  sledili magičnemu zvoku, ki jih je pripeljal pred občinsko stavbo, kjer so srečali vrano v vlogi Eve Dobrovnik. Tudi s pomočjo vrane jim ni uspelo najti zvoka, zato so se skupaj odpravili za zvokom naprej do cerkve in stare hiše za cerkvijo. Tam so princeso prestrašili trije duhci: Ana Marija Žilnik, Nives Podbregar in Neža Rojnik. Duhci so otrokom zastavili uganko: Katera žival se skriva na prisekanem smrekovem deblu v grbu Vranskega? Ker so otroci pravilno rešili uganko, so jim duhci povedali, da se čudežni zvok skriva v skrinjici na igrišču za vrtcem.

Tako  so se vsi skupaj odpravili na igrišče za vrtcem, kjer so otroci poiskali skrinjico.

Ko so jo našli, so ugotovili, da se v njej skriva zvonček, ki nas je ves čas vabil za seboj s svojim milim glasom. Ker so otroci našli skrinjico in zvonček, se je princesi izpolnila ena želja. Zaželela si je princa, ki jo bo popeljal v širni svet. In res. Princesa je spoznala princa, ki ga je upodobil Žan Šoštar, in skupaj sta odšla v širni svet.

Zgodba se je tako srečno končala. Pripovedovali sta jo Saša Semprimožnik in Tjaša Marko, za čudežni zvonček pa je skrbela Ajda Cizej.


Otroci iz vrtca so z navdušenjem sledili zgodbi, spoznali nekaj znamenitosti Vranskega ter si tako polepšali čudovit jesenski dan.

Katja Završnik

Oglejte si tudi