Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

IZMENJEVALNICA STVARI

V zadnjem tednu je v avli šole dobila prostor prav posebna omara, ki je videti kot hišica iz kakšne pravljice. Poslikana je s pisanimi barvami, okrašena z majhnimi okni ter rdečo streho.

Gotovo se vsi sprašujete, čemu ta omara služi.

Omari smo dali ime Izmenjevalnica, saj je namenjena izmenjevanju stvari. Je kotiček, kamor lahko prinesemo kakšen predmet, igračo, knjigo ali družabno igro, ki je ne potrebujemo več, odnesemo pa nek drug predmet, ki bi ga potrebovali ali nam je samo všeč.

Vsak, ki bo v izmenjevalnico prinesel kakšen predmet, bo lahko odnesel en drug predmet. Če predmeta ne bo prinesel, tudi ne bo mogel odnesti drugega predmeta.

Ideja za izmenjevalnico stvari je nastala med prostovoljci in njihovimi mentorji. To idejo smo na 6. Dnevu za spremembe, 28. marca, uresničili in prej staro omaro spremenili v pravo pašo za oči.

Izmenjevalnica bo odprta po urniku, ki smo ga določili prostovoljci. Tako bo izmenjevanica odprta vsako sredo 6. šolsko uro in vsak petek 0. uro. Z obratovanjem izmenjevalnice bomo pričeli v prihodnjem tednu.

Vabljeni vsi, ki imate doma stvari in jih ne potrebujete več, da jih zamenjate s kakšnim drugim predmetom v izmenjevalnici.

 

Vabijo prostovoljci in njihove mentorice Sanja Marn, Mirjana Kelavić in Katja Završnik.

 

Oglejte si tudi