Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Peti Mirkov memorial

Ločica pri Vranskem, kraj z malo, a dobrosrčnimi ljudmi, s prenovljeno gostilno in prvovrstnim igriščem, je tudi letošnje leto gostila ljubitelje odbojke, ki so se v soboto, 9. 8. 2014, zbrali na 5. Mirkovem memorialu in pomerili v odbojki na mivki.


Dopustovanje, poškodbe in ostale obveznosti so letošnje leto botrovale k nekoliko manjši udeležbi, kot smo je bili vajeni prejšnja leta, a to še zdaleč ni preprečilo odličnega vzdušja ob igrišču in navdušujočih iger vseh sodelujočih na igrišču. Zbralo se je osem mešanih ekip, iz domačih vrst in okoliških krajev, ki so bile v sistemu tekmovanja razdeljene v dve skupini. V skupinskem delu je vsaka ekipa odigrala tri tekme, nato je sledil polfinale in nazadnje še najbolj pričakovan dogodek dneva – sklepni finale. Tekme, odigranih jih je bilo kar 15, so minile v športnem duhu, na enakovrednost ekip pa kažejo izenačeni rezultati, dolge borbe in požrtvovalne igre vseh ekip.

Ekipa Fižolčkov se je v finale uvrstila brez polfinalne igre, saj je v nasprotni ekipi že v samem začetku prišlo do neljube poškodbe igralca, zato so bili prisiljeni v predajo obračuna. Drugi finalisti so bili Pomorščaki, ki so na turnir prijadrali direktno z morja, a v zaključnem dvoboju niso bili kos mlajši ekipi Fižolčkov v zasedbi Anja Jerman, Mitja Ribič in Alen Jelen, ki so tako postali zasluženi zmagovalci tradicionalnega 5. turnirja. Tretje mesto je osvojila ekipa Papagajev.


Ob igrišču so prijazni gostitelji skrbeli za žejna grla in prazne želodčke, manjkala ni niti praktična pozornost za vsakega igralca, omare so polnejše za živahno rdečo majčko. Ta bo prav gotovo lep spomin na udeležbo na turnirju. Prve tri ekipe so domov odšle tudi z nekoliko debelejšo denarnico, zmagovalci so v last dobili še prehodni pokal.


Sonce, žoga, zrak, svoboda, pravi nekoliko prirejen znan rek. Vsi, ki so se kdaj že udeležili te poletne igre na ločiškem igrišču, vedo, da so to ključni elementi našega turnirja, za ostale pa naj te besede veljajo kot vabilo za naslednje leto. Se vidimo!


Za ŠRD Ločica: Nina Grobelšek

Oglejte si tudi