Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

SUPERMOTO IN STARODOBNI MOTOCIKLIZEM

Zadnji konec tedna pred pričetkom novega šolskega leta, bo še zadnjič letos AMZS Center varne vožnje na Vranskem v znamenju dirk. Za točke državnega prvenstva se bodo potegovali vozniki v panogi karting, voznike supermota in starodobnega motociklizma pa čakajo dirke prvenstva Slovenije in prvenstva Alpe Adria.

Prvi se bodo na Vransko pripeljal kartisti, katere v petek 30. avgusta v popoldanskem času čaka prosti trening, zatem pa še formalni del prireditve – tehnični pregled in verifikacija. Dan kasneje, na zadnji avgustovski dan, bodo med 8:00 in 9:10 uro potekale ogrevalne vožnje, med 10:00 in 11:30 bodo vozniki skušali doseči čimboljši kvalifikacijski čas za štartne pozicije. Ob 12:00 uri se pričnejo predfinalne dirke, ob 14:30 uri pa finalne. Ob 17:00 uri je predvidena podelitev priznanj.

 

Za soboto sicer to še ne pomeni zaključka, med 18:00 in 19:00 uro bo namreč potekal prosti trening za voznike starodobnega motociklizma, ki nastopajo v prvenstvu Alpe Adria.

V nedeljo pa bodo torej nastopali vozniki supermota in starodobnega motociklizma. Ob 8:30 se pričnejo treningi, sledile bodo kvalifikacije, prve dirke pa se pričnejo ob 13:00 uri. V konkurenci državnega prvenstva starodobnega motociklizma bodo vozniki odpeljali eno dirko, dirkači v kategorijah supermoto in starodobniki Alpe Adria pa po dve. Ob 17:30 je predvidena podelitev priznanj za vse kategorije.

Oglejte si tudi