Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

ODPRTJE RAZSTAVE IN TIC-a

Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko je v okviru praznovanja občinskega praznika v prostorih Schwentnerjeve hiše v četrtek, 22. maja 2014, odprl Turistično informacijski center (TIC) ter ga obogatil z razstavo akvarelov ljubiteljske slikarke Tatjane Hren iz Celja.
 V Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko že vrsto let čutimo potrebo po prostoru, kjer bi na enem mestu ponujali turistične informacije tako obiskovalcem kraja kot tudi domačinom. Zametki TIC-a na Vranskem so povezani s projektom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, saj je bila v okviru omenjenega projekta  v Schwentnerjevi hiši urejena Vstopno informacijska točka (VIT)  kot dopolnitev ponudbe osrednjega muzeja. Takrat smo nekdanje trgovinsko skladišče (magacin) preuredili v prireditveni prostor, kjer se odvijajo koncerti, razstave, predavanja, delavnice. Vransko ni kraj stacionarnega turizma, je pa izletniški kraj in izhodišče zanimivih planinskih točk v okolici. Prav tako je kraj znan po muzejskih zbirkah,  poleg Muzeja motociklov si je mogoče ogledati  še gasilsko in etnološko zbirko, sama Schwentnerjeva hiša pa ima značaj kulturnega spomenika državnega pomena. Objekt je redek primer intaktno ohranjene trške hiše,  zgrajene sredi 19. stoletja, s  skoraj v celoti ohranjeno notranjo opremo, ki ponazarja kulturo bivanja takratnega časa ter način življenja pomembnih tržanov Vranskega, rodbine Schwentner.

TIC bo odprt vsak dan, razen nedelje,  med 10. in 14. uro oziroma. po dogovoru. V njem bo poleg turističnih informacij mogoče kupiti vstopnice za prireditve v domačem kraju in tudi za prireditve drugod po Sloveniji, ki se prodajajo preko prodajne mreže mojekarte.si,  izdelke domače in umetnostne obrti ter pridelave, skratka tisto, kar bo lahko gost kupil za spomin ali kot unikatno darilo.

                                                                                                              Suzana Felicijan Bratož

 

Oglejte si tudi