Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

OBISK OB ŠPORTNEM DNEVU

V sredo, 9. 10, smo se tretješolci peš odpravili na ogled Darsa. Tam sta nas pričakala gospod Romuald in gospod Jani, ki sta otrokom na njim primeren način predstavila veliko koristnih in poučnih stvari. Učenci so bili nad ogledom navdušeni. Vsi se zahvaljujemo osebju Darsa za njihov sprejem in celoten program ogleda. Takole pa sta ogled doživeli tretješolki.
9. 10. 2013 smo imeli učenci športni dan. Odšli smo na Dars.

Športni dan so pripravili tako, da bi lahko učenci pridobili še več znanja o prometu. Ko smo prispeli, so nam pokazali, kje je jedilnica, da smo lahko pojedli svoje malice, ki smo jih prinesli s seboj. Nato smo se odpravili v njihov nadzorni center, kjer smo si ogledali, kako nadzorujejo promet ter kako ukrepajo v primeru prometne nesreče.

Sledil je odhod v zunanje prostore Darsa. Zunaj smo si ogledali njihove tovornjake, znake in zaloge soli, ki jo uporabljajo za posipavanje cest.

Kasneje nas je g. Jani dvignil z dvigalom visoko v zrak. Pokazal nam je ventilator, ki se nahaja v predorih. Potem smo odšli še h gasilcem. Ti so nam pokazali svoje uniforme in predstavili svoj način dela. Ogledali smo si tudi njihov prostor, kjer imajo garderobo in fitnes. Zunaj smo si ogledali še gasilski avto. Na koncu smo lahko učenci zastavili še kakšno vprašanje gasilcem, potem pa smo se zahvalili in poslovili.

Želim si še več takšnih dni, saj smo izvedeli veliko zanimivih stvari.

 Manca Oštir, 3. a

 

V sredo, 9. 10. 2013, smo imeli športni dan. Ogledali smo si Dars. Sodelovali smo učenci 3. a in 3. b-razreda. Najprej smo odšli do Darsa, potem smo imeli malico. Po malici nas je odpeljal gospod Jani. Z gospo smo odšli v nadzorni center. Nato smo se odpravili nazaj v šolo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo bili v nadzornem centru. Všeč mi je bilo zato, ker smo si ogledali, kako se peljejo avti. Želim si še več takšnih dni.

Nadja Žuna, 3. b

Oglejte si tudi