Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

MEDNARODNI PROJEKT Head in the Clouds na Slovaškem

OŠ in Vrtec Vransko-Tabor sodelujemo v triletnem mednarodnem projektu, preko katerega otroci poglabljajo znanje na področju naravoslovja, spoznavajo druge evropske države, si z njimi dopisujejejo, izmenjavajo ideje ipd.

Ob polletju evalviramo preteklo delo ter si zadamo dejavnosti za naprej. V projekt je vključenih osem držav, tokrat so nas gostili strokovni delavci na Slovaškem. Strokovnega srečanja smo se udeležile štiri strokovne delavke našega zavoda. V petih dneh smo se seznanile z njihovim  šolskim in vrtčevskim sistemom, na delavnicah smo evalvirali preteklo delo ter določili dejavnosti za naprej. Z osnovnošolci smo odšli na dve ekskurziji, ki so jih organizirali v okviru tega projekta. Nekaj časa je ostalo tudi za druženje, kjer smo spoznavali vzgojno-izobraževalne sisteme drugih držav ter njihovo kulturo.


Vsebine, ki smo jih načrtovali za naprej, strokovni delavci že podajamo otrokom, jih navdušujemo z novimi znanji o oblakih in ekstremnih vremenskih pojavih, marsikaj pa vedo otroci že sami, tako da tudi oni učijo nas.

Maja Jerman, Stanka Tominšek Kužnik, Katja Završnik in Anuška Križnik

Oglejte si tudi