Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

IZDELALI SMO GLASBILO

V petek, 13. 6. 2014, smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo indijansko glasbilo, saj se pri spoznavanju okolja učimo o zvoku. Potrebovali smo tulce, žeblje, končke usnja, kladivo, koruzo ter lepilo. Najprej smo žeblje zabijali v črto na tulcu, nato smo tulec zaprli na eni strani, nasuli noter koruzo ter ga zaprli še na drugi strani. Na koncu smo glasbilo oblepili z usnjem in različnimi vzorci. Tehniški dan mi je bil zelo všeč, saj smo si sami izdelali glasbilo. Lovro Praprotnik, 3.a
V petek, 13. 6. 2014, smo imeli tehniški  dan. Najprej smo si pripravili vse stvari, ki smo jih potrebovali. Potrebovali smo tulec in žeblje. Najprej smo zabili po črti žeblje v tulec. Potem smo obrisali in izrezali kroge. Nato smo imeli malico. Za malico je bil sendvič s kumaricami. Kroge smo prilepili na vsako stran tulca, v tulec nasuli koruzo in ga oblekli z usnjem. Pri tem sem imela malo težav, a indijansko glasbilo mi je na koncu uspelo. S svojimi izdelki smo se še fotografirali.

Katarina Mali, 3. b

Na tehniškem dnevu smo izdelovali ropotulje.

Najprej smo si na mizo dali tulec in žeblje. Potem smo po črti zabili žeblje v tulec. Ko smo to naredili, smo si obrisali dva kroga. En krog smo prilepili na tulec, nato smo v tulec nasuli dve pesti koruze. Zaprli smo še drugo stran tulca. Nato smo imeli malico. Po malici smo se lotili še lepljenja in krasitve svojega glasbila.

Ko smo končali, smo se  z ropotuljicami fotografirali.

Nadja Žuna, 3. b

V petek, 13. 6. 2014, smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo indijansko glasbilo.

Najprej smo potiskali žeblje v tulec. Potem smo obrisali dva kroga za pokrov. V tulec smo nasuli koruzo in zaprli še drugi del svojih tulcev. Ko smo imeli obe strani svojih tulcev zalepljeni in pokriti, smo tulec oblekli v usnje. Okrasili smo ga z vrvico in s perlicami. Na koncu je nastalo indijansko glasbilo.

Zelo sem se zabavala.

Neža Semprimožnik, 3. b

Oglejte si tudi