Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Ustvarimo najštevilčnejši čebelarski pevski zbor in zapojmo Slakovo pesem Čebelar

Spoštovani predstavniki medijev!

 

Za nami je 10 let uspešnega sodelovanja, 10 let organiziranega medenega zajtrka in s tem akcije slovenskih čebelarjev v šolah in vrtcih, ki z veseljem predstavljamo čebelarstvo najmlajšim. Tako vrtci kot osnovne šole so našo akcijo sprejeli z odobravanjem in medeni zajtrk se je marsikje razvil v veliko več. Nastali so številni projekti in zgodbe, ki otroke v osnovnih šolah in vrtcih na prijeten način, prek igre in različnih dejavnosti, seznanjajo s pomenom čebel, čebelarstva in ohranjanja okolja ter s čebeljimi pridelki. Seveda ste svoj prispevek k uspešni zgodbi prispevali tudi mediji. HVALA vam za vso dosedanjo podporo in pomoč.

Čebele nas spremljajo vse življenje in so ambasadorke čistega okolja. Otrokom so simbol pridnosti, varčnosti in skrbi za druge, odrasli občudujemo njihovo učinkovitost, socialni red in gospodarnost. To leto medeni zajtrk in z njim zgibanka Čebelica, moja prijateljica praznuje 10 let. Ob tej priložnosti vabimo šole in vrtce ter vse, ki radi pojejo, da se nam pridružijo in nam pomagajo ustvariti najštevilčnejši pevski zbor, ki bo usklajen kot čebelja družina, zapel vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka, vsak na svoji lokaciji, a ob istem času – t. j. na dan slovenske hrane, v petek, 18. 11. 2016, ob 10. uri. S tem želimo opomniti vse na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

K sodelovanju vabimo tudi vas: radijske, televizijske postaje, kot tudi udi tiskane medije, da nam pomagate pri obveščanju in motiviranju prav vseh pevskih zborov. Na dan dogodka, 18. 11. 2016, ob 10. uri pa vas vabimo, da se nam pridružite s spremljanjem dogodka in predvajanjem pesmi Čebelar ansambla Lojzeta Slaka na vseh radijskih in televizijskih postajah. Vaš interes nam, prosim, sporočite na elektronski naslov: medeni.zajtrk@czs.si. Prejete prispevke, vezane na izvajanje aktivnosti v okviru 10-letnice medenega zajtrka, in posnetke glasbenih zborčkov iz cele Slovenije bomo objavili na spletu.

Pridružite se nam! Več nas bo, bolje se nas bo slišalo!

 

Tanja Magdič, l. r.                                                                                               Boštjan Noč, l. r.

Svetovalka za ekonomiko pri JSSČ                                                             Predsednik ČZS

 

Oglejte si tudi