Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Končno je malo topleje! Oddahnili smo si, kajti pomlad vztrajno izpodriva zimo in ne bo dolgo, ko bomo lahko spet brezskrbno in lahkotno oblečeni posedali v okolici našega doma.
Dnevi v februarju in marcu so bili praznično obarvani: najprej Prešernov dan, nato pust, valentinovo, dan žena, materinski dan, kmalu bo cvetna nedelja in seveda velika noč. In v takem vzdušju se trudimo okrasiti prostore v domu – pa naj bo to za dobro počutje stanovalcev, zaposlenih ali obiskovalcev doma.

 

Tudi prireditve so v teh mesecih praznično obarvane – na pustno soboto smo gostili kurente, na pustni torek pustovali, gostili pevce in godce KUD Socka, Arclinski fantje so nam pripravili večer ob dnevu žena, za materinski dan nas bodo obiskale ljudske pevke Taščice. Potem pa bomo kot vsako leto skupaj z osnovnošolci in otroci iz vrtca izdelovali butare in pirhe.

 

Seveda pa se moramo za to, da nam ni nikoli dolgčas, še posebej zahvaliti vsem skupinam, ki nas zelo rade obiskujejo in nam krajšajo popoldneve v domu.

 

Elči Gregorc

Foto: Elči Gregorc

 

Oglejte si tudi