Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

7. koncert Marijinih pesmi v Vojniku

V soboto, 8. 10. 2016, se je ob 18. uri, po zaključni vremenski maši, ki so potekale od Markovega do zdaj vsak konec tedna, začel tradicionalni koncert pesmi, ki so posvečene Mariji. Pesmi pojejo skupine in zbori iz Vojnika.
Koncert je bil že šestič v podružnični cerkvi Marije sedem žalosti oz. pri Devici Mariji, kot smo vajeni reči, v organizaciji župnije Vojnik in Katoliškega društva Ivan Šopar, največje delo je pri organizaciji opravil prof. Tomaž Marčič.


Letos so sodelovali Otroški pevski zbor Hozana z zborovodjem prof. Simonom Jagrom, Vokalna skupina In spiritu s prof. Davidom Preložnikom, mešani pevski zbor Forte in mešani cerkveni pevski zbor sv. Jerneja Vojnik pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča, Moški pevski zbor KUD France Prešeren in Ljudske pevke Taščice. Prisotne sta nagovorila domači župnik Anton Perger in podžupan Viktor Štokojnik. Večer čudovitega petja so zaključili s skupno pesmijo Marija skoz' življenje. Prijetno srečanje pevcev in poslušalcev se je nadaljevalo še pred cerkvijo.

 

Milena Jurgec

Foto: Edi Fidler

Oglejte si tudi