Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

V Kamrico po praktična znanja, zdravje in druženje

Medgeneracijski center Vojnik deluje v sklopu enote socialnega podjetja CPU Vojnik. V njem se srečujejo, družijo in ustvarjajo različne generacije, ki si vse leto izmenjujejo različna znanja s področij vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega sodelovanja, solidarnosti in prostovoljstva.
NOVOSTI V KAMRICI

 

  • VZPOSTAVITEV VRTNEGA KOTIČKA – UČNEGA POLIGONA

 

Obiskovalci »Kamrice« si lahko že sedaj izmenjujejo semena, kar prispeva k praktičnemu izobraževanju na področju samooskrbe in trajnostnega razvoja, kjer je poudarek na pridobivanju lastnih izkušenj. Sedaj želimo narediti korak naprej, in sicer vzpostaviti kotiček za samooskrbo, vrtni kotiček – učni poligon, ki bi vključeval dve visoki gredi. Obiskovalci se bodo lahko ob upoštevanju permakulture naučili sami pridelati hrano in tako neposredno vplivati na višjo stopnjo samooskrbe. Seznanili se bodo tudi z najnovejšimi tehnikami varovanja okolja, kar neposredno prispeva k večji kakovosti življenja.

Primarni namen je, da obiskovalci in predvsem mladi na izkustveni način spoznajo samooskrbo na področju pridelave zdrave hrane in možnosti zelenega podjetništva. Programi izkustvenega učenja z uporabo visokih gred so namenjeni različnim starostnim skupinam (od otrok do starejših). 

 

Za otroke bomo ob učnih gredah organizirali rojstnodnevne zabave, poletne ustvarjalne delavnice, prav tako pa bo mini učni poligon na voljo za šolske oglede, kjer bodo učenci v praksi spoznali različne vrtnine, zelišča in njihovo uporabo v vsakdanjem življenju.

 

 

NOVA PONUDBA – PRODAJNI KOTIČEK Z LESENIMI IZDELKI

 

Za kupce smo nadgradili obstoječi program z oddelkom za les, kjer zbiramo, prenavljamo, svetujemo ob prenovi starinskih lesenih izdelkov, dekorativnih in domačih izdelkov. Nudimo inovativne izdelke, z dodano vrednostjo in bogato zgodovino. Organiziramo delavnice obnove manjših kosov pohištvene opreme.

 

 

AKTIVNOSTI V KAMRICI

  • Predstavitev lokalnih društev

Vsako sredo med 10. in 12. uro se bodo v poletnih mesecih predstavljala lokalna društva z namenom povezanosti različnih aktivnosti. Krajani, vabljeni!

 

 

SODELOVANJE

Kamrica sodeluje na prazniku Krajevne skupnosti Vojnik 20. junija s postavitvijo nostalgičnega kotička, kot so ga imele naše babice. Tako boste lahko občutili nostalgijo krožnikov, ki so jih uporabljale naše babice.

 

Mesečno se Kamrica udeležuje sejma unikatnih izdelkov Cart v Celju, sejma retro izdelkov v Celju.

 

Nataša Kveder, dipl. org. man.

Oglejte si tudi