Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Miklavževanje na Slapu

V četrtek, 5. decembra, je bilo na Slapu prav čarobno vzdušje. Otroci, mladina, starši in stari starši, vsi so v veselem pričakovanju prihajali v vaško cerkev k sveti maši. Po obredu nas je namreč obiskal sveti Miklavž z angeli.

Parkelni si seveda v cerkev niso drznili, zato so počakali kar pred vrati. Otroci so vznemirjeno pričakovali, da jih sveti mož pokliče k sebi in jih obdari z majhno pozornostjo. Sveti Miklavž s spremstvom je letos še prav posebej sijal, saj je bil predstavljen v povsem novi obleki.

Krajevna skupnost je na placu postavila smreko. Tako smo si z Miklavžem ogledali še prižig lučk, otroci pa so na smreko obesili okraske, ki so jih izdelali doma. Letos je bilo miklavževanje na Slapu drugačno. Zajelo je vse starejše od 70 let, otroke med 2. in 15. letom ter vse animatorje in prostovoljce. Zahvala za dogodek gre složnemu delu in finančni podpori krajevne skupnosti ter Škofijski Karitas Koper s svojimi programi za starejše in mlade. Po zadovoljstvu na obrazih, tako mladih kot starejših, se je videlo, da se je ves trud vložen v priprave obrestoval.

K. L.

Oglejte si tudi