Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
11°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

Izdelovanje nagrobnih ikeban v Podnanosu

Zadnji torek v oktobru, pred dnevom vseh svetih, je Turistično društvo Podnanos organiziralo delavnico, na kateri se je izdelovalo ikebane in šopke pod mentorstvom cvetličarske mojstrice Vide Fabčič.
Najprej nas je gospa Vida poučila o pravi izbiri zemlje za grobove in ustreznosti posamezne vrste zemlje za čim bujnejšo rast sadik od spomladi do jeseni.

Gospa Vida nas je seznanila s pravilnim potekom izdelovanja ikeban, od postopka namakanja ikeban v vodi, do pravilnega rezanja cvetja in zelenja ter začetka razvrščanja zelenja in dokončanja s cvetjem ter dopolnjevanja z zelenjem.

Izbrala je primerno cvetje in gobe za ikebane ter priskrbela različno zelenje. Tudi vsak udeleženec je prinesel nekaj zelenja (vejice cipres, bršljan, okrasne liste, ruj ...).

Poudarila je, da moramo pred pričetkom izdelovanja ikebane točno vedeti, kam jo bomo postavili, ker je od tega odvisna oblika in sistem razvrščanja cvetja in zelenja.

Vsak udeleženec je izdeloval svojo ikebano s pomočjo nasvetov cvetličarske mojstrice in z njo okrasil na pokopališču grob svojih pokojnih.

Turistično društvo Podnanos

Oglejte si tudi