Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

80 let Čebelarskega društva Veržej

Čebelarji ČD Veržej smo se 22. januaarja letos zbrali v gasilskem domu Banovci na 80. volilnem občnem zboru.

Čebelarji vasi Bunčani, Banovci, Veržej in Krapje so 15.januarja 1937  ustanovili podružnico slovenskega čebelarskega  društva v Veržeju. Pobudnik ustanovitve podružnice in prvi predsednik je bil šolski upravitelj g. Franjo Kozar. V ČD Veržej hranimo kopijo zapisnika o ustanovnem občnem zboru, original pa se nahaja pri g. Olgi Mavrič.

Občnega zbora so se poleg čebelarjev ČD Veržej udeležili tudi gostje,  in sicer podpredsednik ČZS  g. Janez Vencelj, župan občine Veržej G. Slavko Petovar, predsednik ČZDP g. Janko Rožman, mag. Mojca Nushol,  dr. vet. med in medena kraljica Mateja Šoštarič.  Čebelarji so zadovoljni z delom društva, saj so opravili vse načrtovane naloge. Delo društva pa so pohvalili tudi gostje.  Čebelarji smo si izvolili novo vodstvo, in sicer za predsednika Alojza Novaka, za tajnika Mirka Trstenjaka, za blagajnika Slavka Šoštariča in za predsednika nadzornega odbora Milana Seršena.

V čebelarsko društvo nas je vključenih 16 čebelarjev. Čeprav je bilo lansko leto čebelarsko slabo leto, pa smo čebelarji zelo zadovoljni z vedno več cvetočimi jesenskimi posevki na njivah, še posebej z ajdo. V počastitev 80. letnice bo društvo izdalo novo zgibanko. Z izdajo bi radi spodbudili uporabo čebeljih pridelkov domačih čebelarjev.

Upravni odbor ČD Veržej

Oglejte si tudi