Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

VETERANSKI ZBOR V TREBNJEM

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo je imelo v soboto, 7. 3. 2015, v Domu starejših občanov Trebnje svoj redni letni občni zbor, ki je bil namenjen predvsem pregledu opravljenega dela in načrtovanju dejavnosti do naslednjega občnega zbora.
 

 

Vodil ga je Leopold Pungerčar. Ker območno združenje zelo dobro sodeluje s sosednjimi združenji in Združenjem Sever, so se le-ta zbora udeležila v velikem številu, navzoča pa sta bila tudi podpredsednik republiškega združenja Marjan Grabnar ter novi poveljnik vojašnice v Novem mestu Vasilij Maraš. Članov se ga je v letošnjem letu udeležilo manj kot v preteklih letih, zato bo moralo vodstvo v naslednjem obdobju ugotoviti razloge za to.
V imenu vseh štirih županov z območja je prisotne pozdravil župan Občine Mirna Dušan Skerbiš, tudi sam član veteranske organizacije. Tokrat se je dotaknil izobešanja državnih zastav ter opozoril, da tudi na takšen način državljani izražamo domoljubje in da bi jim morali biti veterani pri tem zgled.

Razveseljivo je dejstvo, da so se veterani letos veliko bolj množično udeleževali organiziranih prireditev in tekmovanj med letom, ki jih ni bilo malo. Na zboru so še podelili plakete in priznanja, med drugimi tudi DSO Trebnje, ki že več let zapored gosti srečanja veteranske organizacije.

Oglejte si tudi