Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Visoka zmaga Trebnjega nad Krškim

V petek, 16. novembra, so rokometaši Trima Trebnje v enajstem krogu 1. NLB Leasing lige premagali RK z razliko 11 zadetkov pri končnem rezultatu 34:23.

Trimo je po nizu treh zaporednih porazih v državnem prvenstvu potreboval vzpobudo za nadaljevanje. Visoka zmaga proti zadnjeuvrščenemu Krškemu lahko napove boljše obdobje.

 

Že na začetku tekme so Trebanjci prevzeli pobudo in povedli s tremi zadetki. V osmi minuti je semafor že kazal 6:2. Vendar pa se Krčani še niso predali in so v 13. minuti izenačili na 7:7. Po tem pa je Trimo spet bil učinkovit v napadu, predvsem po zaslugi Alberta Aguirrezabalage Garcie, ki je samo v prvem polčasu zadel osem golov. Rezultat ob odmoru je znašal 18:13.

 

Tudi drugi polčas so Trebanjci začeli s tremi zaporednimi goli, delni izid pa je bil v 40. minuti 6:1 za vodstvo s 24:14. Do konca tekme Krčanom ni uspelo zmanjšati visokega vodstva ekipe iz Trebnjega, vodstvo so rokometaši Trima do konca še povišali na 34:23.

 

Najučinkovitejši strelec tekme je bil domači rokometaš Aquirrezabalaga z osmimi zadetki, enkrat manj je zadel Staš Skube, na drugi strani pa je Luka Koprivc dosegel šest golov.

 

Rokometaši Trima Trebnje bodo tekmo 12. kroga odigrali na domačem igrišču v petek, 23. novembra, ko jim bo nasproti stala ekipa Ribnice Riko hiše, Krško pa dva dni prej čaka gostovanje pri koprskem Cimosu.

 

Vir:  http://www.rokometna-zveza.si

Oglejte si tudi