Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Športnik leta Trebnjega in Mirne za leto 2015

V četrtek, 18. 2.2016, je v Kulturnem domu v Trebnjem potekala športna prireditev Športnik leta za leto 2015 v organizaciji Športne zveze Trebnje in Mirna. V prepolni dvorani so bili poleg nominirancev za športna priznanja prisotni tudi ugledni goste iz sveta športa in politike
S svojo prisotnostjo so prireditev počastili legendarni olimpionik in telovadec Miro Cerar starejši, nekdanja športnica in dolgoletna rokometna delavka dr. Marta Bon, ki je letos tudi prejemnica prestižnega športnega priznanja, tj. Bloudkovo priznanje za življenjsko delo v športu. Navzoča sta bila tudi oba župana, in sicer Alojzij Kastelic iz Trebnjega in Dušan Skerbiš iz Mirne. Žal pa je bil zaradi službenih obveznosti odsoten osrednji gost in predsednik olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Prav tako so se prireditve udeležile tudi predstavnice Oddelka za družbene dejavnosti Občine Mirna Valerija Šket Jarm in iz Občine Trebnje Darinka Trdina ter Majda Šalehar.

Za uvod v prireditev in tudi med njo sta za glasbene vložke poskrbela mlada in nadebudna glasbenika Matic Zoran in Andraž Močnik iz Glasbene šole Trebnje, ki letos praznuje 40-letnico ustanovitve in 50-letnico prve omembe in delovanja. Sodelovali pa so še: Mitja Drčar in Robi Petan iz Glasbene skupine D'Neeb, Narodno zabavni ansambel Petra Finka in plesalci Plesnega studia Novo mesto.

Strokovna komisija Športne zveze občin Trebnje in Mirna je za športnika leta 2015 razglasila dolgoletnega uspešnega tekmovalca na mednarodni ravni v cestno hitrostnem motociklizmu Janeza Prosenika iz Trebnjega. Za športnico leta 2015 je razglasila Majo Vtič iz Mirne, ki je trenutno najbolj uspešna slovenska smučarska skakalka in tretja najboljša skakalka na svetu v letošnjem svetovnem pokalu. Najboljša športna ekipa 2015 pa prihaja iz Badmintonskega kluba Mirna.

Priznanja najboljšim športnikom so podelili predsednik Športne zveze Trebnje in Mirna  Dejan Smuk, župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic in legenda slovenskega telovadništva  Miro Cerar.

Športne znake so letos prejeli: alpska smučarka Vanja Brodnik, golfist Lan Gašperin, metalec diska Tadej Hribar, rokometaš Matic Kotar in kegljačica Nika Radelj. Omenjena priznanja sta podelila sekretar Športne zveze Trebnje in Mirna Miran Jurak in župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

V letošnjem letu je bilo po novem pravilniku podeljeno tudi priznanje za mladega športnika, športnico in športno ekipo obeh občin. Za mlado športnico leta 2015 je priznanje prejela nadebudna športnica in državna podprvakinja v bowlingu, ki ji ni tuja tudi nogometna žoga na nogometnih stadionih, na katerih uspešno zastopa barve NK Mirna. To je Tamara Pate iz Rodin, ki uspešno trenira pod vodstvom strica Andreja Pungartnika iz Trebnjega. Priznanje mladi športnik leta je prejel tudi večkratni državni prvak v badmintonu Anej Cizelj iz Mirne. Priznanje za mlado športno ekipo leta 2015 je prejela ekipa mlajših dečkov A Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Novost je tudi priznanje za izjemne športne dosežke, ki sta ga za leto 2015 prejela dolgoletni motokrosist in večkratni državni prvak  Alojzij Fortuna in kegljač ter trikratni državni prvak med paraplegiki Tone Kanc. Priznanji sta podelila športna delavka dr. Marta Bon in član športne zveze in strokovnega sveta za izbor športnika leta ter nekdanji uspešni rokometaš, sedaj pa trener članske selekcije, Roman Šavrič iz Trebnjega.

Poleg najvišjih priznanj je bilo zagotovo zanimivo tudi letošnje priznanje športnik leta po izboru navijačev, ki ga je letos kot prvi prejel dolgoletni motociklist Alojzij Fortuna.

Prireditev je povezovala vsestranska voditeljica Petra Krnc iz Mirne, ki je s svojo pozitivno energijo dala tej športni prireditvi poseben pečat. Da pa je vse teklo, kot mora biti, je s svojo ekipo poskrbel −  kot vsa zadnja leta doslej − dolgoletni športni delavec in sekretar Športne zveze Trebnje in Mirna Miran Jurak.

Športni pozdrav do naslednjega leta!


Leon Lobe, Športna zveza Trebnje in Mirna

Foto: Foto Borštnar

Oglejte si tudi