Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Vidim Trebnje - sodeluj in odkrij neraziskane priložnosti

Arhitekturni nasvet

Vidim Trebnje - sodeluj in odkrij neraziskane priložnosti

Vabljeni k udeležbi na dogodku Kaj vidiš?, kjer boste sooblikovali vizijo mesta Trebnje

 

Med 11. in 19. februarjem bo v Trebnjem potekal dogodek Kaj vidiš?, kjer se bo zvrstilo več delavnic, diskusij in drugih aktivnostih po principih participatornega oblikovanja. Namen dogodka je vključiti javnost v razvoj vizije mesta, umestiti nov kulturni center ter zasnovati rekreacijske poti v mestu in bližnji okolici.

 

V sklopu dogodka se bodo med drugim izvedle delavnica z osnovnošolci, delavnica z aktivnimi lokalnimi organizacijami in delavnica s splošno javnostjo. Že zdaj pa potekajo različne aktivnosti preko spleta (arhnasvet.si/trebnje), Facebook strani (www.facebook.com/nptrebnje) in drugih spletnih orodij, s pomočjo katerih se analizira tako dogajanje v mestu kot kakovost obstoječega prostora. Na podlagi vseh izkustev, pridobljenih preko omenjenih aktivnosti in obstoječih razvojnih predlogov mesta, bo skupina Arhitekturni nasvet pripravila smernice za uravnotežen razvoj mesta in jih širši javnosti predstavila v petek, 19. februarja.

 

Dogodek Kaj vidiš? temelji na principih participatornega oblikovanja oz. so-oblikovanja. To je način dela, v katerem se v sam proces oblikovanja vključijo vsi deležniki, med njimi tudi bodoči uporabniki, ki s svojimi mnenji, komentarji in idejami prispevajo h končnemu rezultatu. Takšen način omogoča bolj realne rešitve, uporabnikom na razumljiv način približuje sam proces oblikovanja in tudi končno rešitev ter aktivno vključuje javnost v urejanje skupnega prostora. Z dogodkom želi ekipa Arhitekturni nasvet aktivirati lokalno skupnost k so-oblikovanju svojega kraja ter začrtati pot k trajnostni prihodnosti mesta Trebnje.

 

Arhitekturni nasvet je projekt Zavoda za uravnotežen prostorski razvoj Aksa, so. p. (Zavod ZUPR AKSA), v okviru katerega mladi strokovnjaki v oblikovanje prostora z različnimi metodami in pristopi vključujejo javnost in druge zainteresirane skupine. Organizirajo tudi različna arhitekturna in krajinskoarhitekturna svetovanja ter razvijajo nove in inovativne pristope na področju urejanja prostora.


Več o tem, kako lahko sodelujete pa na: arhnasvet.si/trebnje in www.facebook.com/nptrebnje.

Vabljeni!

Ekipa Zavoda ZUPR AKSA in
Občina Trebnje 

Oglejte si tudi