Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Prvi sestanek organizacijskega in prireditvenega odbora 44. tedna cvička poln pozitivne energije in zagona

Včeraj, 10. 2. 2016, je na Občini Trebnje v veliki sejni sobi potekal prvi sestanek organizacijskega in prireditvenega odbora 44. tedna cvička 2016, ki se bo v maju  odvijal v Trebnjem. Sklicatelj je bil po ustaljeni navadi predsednik organizacijskega odbora, gospod Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje, ki je pohvalil številčno udeležbo vinogradnikov in jim izrazil vso podporo pri izpeljavi zastavljenega projekta.


Z leve proti desni: Matjaž Makše - predsednik ZDVD, Miran Jurak - podpredsednik ZDVD, Alojzij Kastelic - predsednik organizacijskega odbora in župan Občine Trebnje 

Predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, gospod Matjaž Makše, je po uvodnem pozdravu dejal, da Dolenjska s svojimi vinogradniki, vinogradniškimi pohodi in drugimi prireditvami, velja za najbolj gostoljubno v Sloveniji in širše, hkrati pa je tudi pohvalil vinogradniška društva Čatež pod Zaplazom, Lisec in Trebnje, da so se odločila za kandidaturo, saj lahko takšna prireditev Trebnjemu prinese široko prepoznavnost in tudi druge koristi.


V drugem delu so naši vinogradniki zbranim predstavili aktivnosti v okviru 44. tedna cvička, od plana dogodkov, dosedanjih priprav organizacije in ocenjevanja vin, do biltena in osrednje prireditve, ki bo potekala od 6. do 8. maja 2016 v Trebnjem.   


Več pa bomo z vami delili kmalu oziroma takoj po novinarski konferenci - predstavitev 44. tedna cvička, ki jo naša vinogradniška društva organizirajo jutri, 12. 2. 2016, ob 10. uri v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.

 

Članice in člani organizacijskega in prireditvenega odbora 44. tedna cvička 2016


Oddelek za splošne zadeve

Občina Trebnje

 

Oglejte si tudi