Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Nadpovprečna udeležba na USTANOVNI SKUPŠČINI LAS STIK

V sredo, 22. 7. 2015, je ob 17. uri v Žužemberku na tamkajšnjem gradu potekala ustanovna skupščina Lokalne akcijske skupine Suhe krajine, Temenice in Krke, ki se je oblikovala na pobudo županov Občin Dolenjske Toplice, Ivančne Gorice, Trebnjega in Žužemberka. Termometer je kazal krepko čez 30°C in vročina je bila komaj vzdržna, vendar to ni ustavilo velikega števila zainteresiranih Topličanov, Ivančanov, Trebanjcev in Žužemberčanov, ki so se udeležili prve, ustanovne skupščine LAS STIK. V hladu grajske dvorane je ustanovno pogodbo podpisalo 82 članov različnih društev, podjetij, javnih ustanov kot tudi posameznikov.
 

Samo skupščino je z pozdravnim nagovorom otvoril domači župan, gospod Franc Škufca, tako za njim pa je gospod Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica, zbranim predstavil LAS STIK in Uredbo o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

 

V uradnem delu so bili najprej imenovani in s sklepom skupščine potrjeni tako verifikacijska komisija in delovno predsedstvo skupščine kot tudi zapisnikarica in overovatelja zapisnika, nato pa na podane predloge imenovana še Upravni odbor in Nadzorni odbor LAS STIK.  

 

Skupščini je predsedoval gospod Tomaž Smole, podžupan Občine Ivančna Gorica, ki je med drugim dejal, da se sicer zavedamo, da je pred nami zahtevno delo, vendar pa so nam ljudje, naše občanke in občani, s tako visokim izkazanim interesom in udeležbo dali potrditev, da smo naredili prvi korak v pravo smer.

 

Vsem udeleženkam in udeležencem skupščine se tudi po tej poti iskreno zahvaljujemo za potrpežljivost na skupščini in za zaupanje, ki so nam ga izkazali z njihovo udeležbo!     

 

 

 

 Jože Muhič, l.r.                  Dušan Strnad, l.r.                Alojzij Kastelic, l.r.       Franc Škufca, l.r.

   Župan                                Župan                                    Župan                            Župan

Občina Dol. Toplice        Občina Ivančna Gorica       Občina Trebnje           Občina Žužemberk

                               

Oglejte si tudi