Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

KUD OPO TREBNJE PREDSTAVIL SVOJO DEJAVNOST NA KULTURNA DNEVA OŠ TREBNJE

KUD OPO Trebnje prihodnje leto obeležuje 90. obletnico delovanja, dogodki v povezavi s tem praznikom pa se odvijajo že sedaj. Ena izmed aktivnosti je bilo aktivno sodelovanje pri dveh kulturnih dnevih OŠ Trebnje.

Godba med drugim želi na ta način mladim približati svojo dejavnost in jih privabiti v svoje vrste. Kulturna dneva 16. in 20. oktobra sta bila namenjena učencem 8. in 9. razredov. Daniel Metelko je v godbenih prostorih učencem predstavil zgodovino OPO Trebnje in godb na sploh. Bivša godbenika Darko Bec in Herman Florjančič st. ter dolgoletna, še aktivna godbenika Mitja Prijatelj in Nace Škoda, so obiskali učence na OŠ Trebnje ter z njimi, pod vodstvom učiteljic Mojce Bahun in metode Livk, opravili poglobljene intervjuje o svojih spominih na preteklost godbe.

 

Prav tako so godbenike obiskale kar tri skupine otrok iz Vrtca Mavrica Trebnje, ki jim je dirigent Primož Kravcar predstavil inštrumente, ki se uporabljajo v godbi.

 

Skupina godbenikov pa je vse skupaj popestrila z igranjem različnih skladb.

 

Sočasno sta na kulturnih dnevih potekali še filmska delavnica pod vodstvom Tomaža Pavkoviča in Andee Celija ter fotografska delavnica pod vodstvom Boštjana Puclja, v organizaciji JSKD OI Trebnje. Tako filmarji kot fotografi so vso pozornost namenili godbi. Po teoretičnem uvodu so se učenci preizkusili v snemanju in montaži ter fotografiji.

 

Borut Kolenc in JSKD OI Trebnje

 

Oglejte si tudi