Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

BUMfest

8. mednarodni festival tolkal v Žalcu
V petek, 17. 1. 2014, smo se učenci od 4. do 9. razreda OŠ Tabor – Vransko ob 10. uri zbrali v Kulturnem domu 2. tabora v Žalcu, da prisluhnemo skupini ODAIKO iz Španije. V dvorani so bili poslušalci tudi učenci iz sosednjih osnovnih šol.

4-članska tolkalna skupina nas je povabila k sodelovanju s pantomimo. Na zabaven način so nam predstavili različne ritme s ploskanjem in udarjanjem  ob tla. Mi smo z njimi  zavzeto ploskali v predlaganem ritmu. Prisluhnili smo tudi znanim skladbam, npr. Kankanu...  na različna tolkala kot so: vibrafon, marimba, veliki boben, tamburin, kongo, bongosi, glasbene cevi (zveneče cevi), kovinski agogo (zvonca), kajon (zveneča škatla),…

Nato nas je napovedovalec povabil, naj oponašamo letenje, medtem pa so nam na ksilofonu štiriročno zaigrali prelep Kondorjev let. Glasbenike smo nagradili z bučnim aplavzom in vriski, saj smo bili navdušeni nad poslušanjem raznolikih tolkal Španske skupine Odaiko.

Po koncertu smo se vrnili v šolo, kjer smo se veliko pogovarjali o današnji  tolkalni matineji z željo, da nam gospa Vanja Govek organizira še kakšno tako dobro glasbeno učno uro.

 

Ema Govednik Lesjak, 5. c

POŠ Tabor

Oglejte si tudi