Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
21°C
10°C
Oceni objavo

Rodila se je "Drobtinica" ...

Leto je naokoli in v 4. b v Marjeti so tudi letošnji učenci dočakali rojstvo lastnega razrednega časopisa. »Drobtinica« je izšla v juniju; luč sveta je zagledala v tiskani in elektronski obliki. Tiskane izvode je moč videti pri vsakem od učencev in v šolski knjižnici, elektronsko obliko pa poiščite na spletni strani POŠ Marjeta. Za pokušino pa že sedaj preberite uvodne besede urednika, njegove pomočnice in mentorice.

 

Spoštovani bralci!

 

Sem Nejc Lončarič, učenec 4. b razreda POŠ Marjeta in glavni urednik »Drobtinice«. Predstavil vam bom nastanek našega razrednega časopisa.

Razredni časopis je celoletni projekt celotnega razreda, skozi katerega nas je vodila učiteljica Daša Jakol. V njem smo zbrali vse spise, fotografije in risbice, ki so nastajali ob različnih dogodkih. Med vsem tem boste našli tudi Sončno pesmarico, ki je ustvarjena v okviru projekta Modri Jan. Tam smo zapisali naše lastne pesmi o soncu, ki smo jih tudi ilustrirali. V razrednem časopisu imamo vsi učenci približno enako število člankov, ki smo jih z učiteljico skrbno zbirali in pisali na računalnik. Učiteljica je poskrbela tudi za fotografije, ki jih boste lahko videli ob listanju časopisa. Povem vam lahko še to, da »Drobtinica« obsega 44 barvnih strani, kar pokaže, da smo bili zelo pridni.

Na naš izdelek smo zelo ponosni, učiteljici pa hvaležni za pomoč.

Vsem bralcem želim prijetno branje!

 

 

Lep pozdrav bralcem naše »Drobtinice«!

 

Sem Tjaša Kelc, pomočnica urednika časopisa »Drobtinica«. Obiskujem 4. b razred OŠ Starše, podružnice Marjeta.

Pri pouku slovenščine nas je učiteljica nagovorila, da bi morda naredili razredni časopis. Vsi smo se z njo strinjali. Želeli smo, da vse, kar doživimo v tem šolskem letu, zapišemo.

Kako je nastalo ime »Drobtinica«? Pri branju Pavčkovih pesmi smo zasledili besedo »drobtinica«. Zdela se nam je prikupna in otroška, zato smo se odločili, da bo prav ta beseda ime našega časopisa. Predstavlja pa lahko drobno pridno deklico, ki obiskuje 4. razred.

Dragi bralci, ob branju vam želim veliko užitkov!

 

 

»Drobtinici« na pot!

 

Vsaka drobtinica je del nečesa večjega. Kruha, štručke ali potice. Vsaka kapljica je del nečesa večjega. Potoka, reke ali morja. In vsak vaš prispevek je prav tako del nečesa večjega, pomembnega, nepozabnega. Našega skupnega časopiska – »Drobtinice« …

Rasla je kar nekaj časa, celo šolsko leto, in se ves čas napajala z idejami, ki jih je našla pri pouku ali izven njega, ob obiskih povabljenih gostov, na različnih dnevih dejavnosti, pravzaprav pri vsem, kar je bilo povezano s šolskim delom. 

Danes ponosno kaže obe svoji obliki – tiskano in elektronsko – in izda, da ste prav zaradi nje ob koncu šolskega leta vsi učenci 4. b, tudi kot uredniki posameznih vsebinskih področij, bolj vešči v pisanju, obenem pa seznanjeni s skrivnostmi  nastajanja pravega časopisa.

Ima pa ne tako drobna »Drobtinica« še eno pomembnost. Ohranila bo številne spomine na šolsko leto 2012/13, skrite v slehernem od prispevkov – člankov, likovnih izdelkov ali fotografij.

Naj bo njena pot v svet čim lažja!

Oglejte si tudi