Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Zaključne razredne prireditve in predaja ključa v POŠ Marjeta

V POŠ Marjeta so se v tednu pred zaključkom pouka odvile razredne zaključne prireditve. V prvem in tretjem razredu sta prireditvi bili 17. junija, v drugem 18. junija in v četrtem 20. junija 2013. Razredničarke so skupaj z učenci pripravile pester in raznolik program, ki je zajemal petje, igranje iger, ples in še kaj. Prireditev so se udeležili starši in nekaj ožjih sorodnikov ter učiteljice, ki poleg razredničark poučujejo v oddelkih. Skupna zaključna prireditev pa je v okviru kulturnega dne potekala zadnji dan pouka, to je 24. junija 2013.

 

Prvi del skupnega zaključnega srečanja vseh razredov je bil namenjen dnevu državnosti in zato obarvan domovinsko, drugi del pa predaji ključa tretješolcem – predali so ga seveda najstarejši četrtošolci. Za ključ so se borili dečki proti deklicam, saj je v Marjeti samo en oddelek tretješolcev. Boj je bil ves čas enakovreden, za točko pa se je tehtnica ob koncu prevesila v prid dečkom. Tretješolci, tako dečki kot deklice, so z dovolj znanja in iznajdljivosti pokazali, da bodo 2. septembra s pridobljenim ključem zasluženo odklenili šolska vrata.

Ob koncu so se četrtošolci z Razredno himno poslovili od »Marjetice« in vseh njenih delavcev ter se zahvalili za štiriletno skrb in pomoč. Septembra bodo namreč že prestopili prag matične šole v Staršah.

Skupne zaključne prireditve se je udeležil tudi ravnatelj Franc Kekec in učencem zaželel prijetne in varne počitnice.

Oglejte si tudi