Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

»Zdaj gre za res!«

Pod geslom »Zdaj gre za res« je potekal letošnji poletni oratorij v Šmartnem od 4. do 9. julija.
Kar 125 otrok se je vsak dan v tem tednu zbralo zjutraj na šmarskem župnijskem dvorišču, kjer so se čez dan odvijale razne zanimive delavnice na katerih so otroci ustvarjali, peli plesali, poslušali, spoznavali naravo, molili…, skratka koristno preživeli začetek šolskih poletnih počitnic. Skozi oratorij jih je vodilo 34 animatorjev, katere je vodil Izidor Benedičič.   

V soboto, na zaključni slovesnosti so na prepričljiv način prikazali z zavzetim sodelovanjem pri sv. maši sadove bogatega tedna, ki so ga skupaj preživeli. Sv. mašo je vodil šmarski župnik g. Janez Kvaternik, ki je v pridigi izpostavil, da so otroci preživeli lep in sončen teden, spoznavali svet ob zgodbi knjižnega junaka Ostržka, spoznavali drug drugega se skupaj družili ustvarjali in sodelovali.

Za zaupanje in uspešno izvedbo oratorija gre zahvala animatorjem, domačemu župniku g. Janezu, staršem otrok, ter posameznim lokalnim gostincem in trgovcem, ki so poskrbeli za prehrano in kakšen priboljšek v teh dneh. 

 

»Da bi poskušali v drugih videti Jezusa, mu prisluhniti in pomagati!« je med drugim polagal v srca mladih in ostalim udeležencem župnik Janez. Zagotovo bo lažje, saj so otroci in mladi dobili v oratorijskem tednu prave zglede ter lepe in bogate izkušnje, ki jim bodo obogatile komaj začete počitnice.

 

Uroš Pušnik  

Oglejte si tudi