Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

GRS Reševalna skupina Slovenj Gradec izvedla praktičen prikaz dela otrokom s Hrvaške

GRS Reševalna skupina Slovenj Gradec je v nedeljo, 4. 1. 2015, zvečer izvedla prikaz dela gorskih reševalcev v okviru zimovanja in smučanja 99 otrok iz občine Matulji (Reka, Hrvaška), ki so bili v preteklih dneh že 11. leto zapored skupaj s trenerji smučanja in pedagogi nastanjeni v Slovenj Gradcu v hotelu Vabo in so smučali na Kopah. Vodja letovanja otrok je bil Klavdijo Jelenić, letovanje otrok organizira Občina Matulji.
GRS Reševalna skupina Slovenj Gradec je v nedeljo, 4. 1. 2015, zvečer izvedla prikaz dela gorskih reševalcev v okviru zimovanja in smučanja 99 otrok iz občine Matulji (Reka, Hrvaška), ki so v teh dneh že 11. leto zapored skupaj s trenerji smučanja in pedagogi nastanjeni v Slovenj Gradcu v hotelu Vabo in smučajo na Kopah.

Vodja letovanja otrok je Klavdijo Jelenić, letovanje otrok organizira Občina Matulji.

Njihovo 7-dnevno bivanje je v večernih urah popestreno z različnimi zimskimi temami. V nedeljo, 4. 1. 2015, sta Boris Goljat in Marjan Goljat, oba gorska reševalca GRS Reševalne skupine Slovenj Gradec, izvedla prikaz osnovne opreme gorskih reševalcev, postopkov gibanja v snežnih razmerah in osnove reševanja v primeru snežnih plazov. Otroci so navdušeno sodelovali, ko sta jih opremila s plezalnimi pasovi, čeladami, ko so slišali zvok lavinske žolne pri iskanju v plazu, rokovali so z vrvmi in ostalo plezalno opremo, kot oskrbljene poškodovance sta jih namestila na nosila.  

Otroci bodo imeli še druge strokovne  teme kot je Obnašanje na smučišču, za razvedrilo pa bodo ustvarjali z glino in zaplesali v maskah.

Takšno sodelovanje GRS Reševalne skupine Slovenj Gradec z vodstvom zimovanja otrok že prehaja v tradicionalno, saj je strokovni prikaz dela gorskih reševalcev mladim tudi ena izmed pomembnih nalog naše GRS službe.

 

                                  Pripravila: Marjeta Škorja

                                                     članica GRS Reševalne skupine Slovenj Gradec

Oglejte si tudi