Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Gorenje pokvarilo rokometni praznik v Slovenj Gradcu!

V soboto, 6. septembra, je bil v Slovenj Gradcu rokometni praznik, praznovali so 60 let igranja rokometa v Slovenj Gradcu. Že preko celotnega dne so se vrstile prireditve, vrhunec dogajanja pa je bila večerna tekma, kjer so se domači pomerili s podprvaki iz Velenja, ekipo RK Gorenje Velenje. Varovanci nekdanjega kapetana Gorenja Sebastjana Soviča (sedanjega trenerja domačega kluba), so na odmor šli celo s prednostjo enega gola, na koncu pa morali priznati odlični ekipi iz sosednjega Velenja. Pohvaliti velja obe navijaški skupini in Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki so vseh 60 pričarali odlično vzdušje. Tik pred tekmo so vodilni možje kluba razkrili novico, da je pogodbo o generalnem sponzorstvu kluba podpisala restavracija Saloon. Za zaupanje se iz domačega kluba tako še javno zahvaljujejo, saj bo pot tako precej lažja.

V 6. minuti so ose povedle z 1 : 4, domača klop je reagirala z minuto odmora. V 13. minuti so se domači približali le na gol zaostanka (7 : 8). Nabito polna dvorana pa je v 21. minuti z bučnim aplavzom pozdravila izenačenje na 11. Polčas se je končal z vodstvom domačinov s 16 : 15. Gorenje je na začetku drugega polčasa vzelo stvari v svoje roke in naredilo delni izid 0 : 5 in povedlo za 4 zadetke (16 : 19). Varovanci nekdanjega kapetana Gorenja Sebastjana Soviča, ki je sedaj trener RK Slovenj Gradec, so prvi gol v drugem polčasu prvi gol dosegli šele v 36. minuti. Po 3/4 tekme je bilo na semaforju 20 : 25 za goste. Deset minut pred koncem spektakla v športni dvorani Slovenj Gradec so ose vodile za 8 zadetkov (22 : 30), a so ježki do konca tekme znižali na končnih 28 : 33.


Podprvaki so z zmago začeli prvenstvo, povratniki v najelitnejšo slovensko rokometno ligo, RK Slovenj Gradec 2011 bodo svoje priložnosti za prve točke iskali drugje, naslednji vikend prihaja v mesto miru RK Ormož.
V domači ekipi je strelsko izstopal mladinski reprezentant Vid Levc,ki je dosegel 9 zadetkov, pri gostih je 6 zadetkov dosegel Marko Dujmovič.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M) - 2014/15
1. NLB LEASING LIGA, 1. krog
SLOVENJ GRADEC : GORENJE VELENJE 28 : 33 (16 : 15)

RK Slovenj Gradec 2011: Voršič, Zbičajnik 2, Kobold, Šavc, Podstenšek, Kresnik 3, Poklič 3, Krevs, Šol 2, Doberšek 3, Levc 9, Štumpfl 2, Ovniček 4, Humek, Ošlovnik. 
Izključitve: 6 minut 
7-m: 2/2

RK Gorenje Velenje: Božović, Cehte 1, Medved 4, Burić S. 3, Szyba 5, Skube, Gams, Golčar 2, Šoštarič 3, Kleč 2, Dobelšek 2, Nosan 1, Dujmovič 6, Burić B., Ferlin, Bećiri 1.
Izključitve: 8 minut
7-m: 6/5


Oglejte si tudi